DMK

Nieuws Overname

DMK Group neemt joint venture over

5 September 2019 - Kimberly Bakker - 1 reactie

De Duitse coöperatie DMK Group en het Britse Volac hebben besloten de joint venture 'DV Nutrition' te beëindigen. Als de mededingingsautoriteiten akkoord gaan, gaan de activiteiten naar de kaasmaker uit Hoogeveen. Dat schrijft het Duitse bedrijf donderdag 5 september op zijn website.

Volgens de Duitse zuivelcoöperatie is de reden voor de overname het feit dat beide partijen een andere richting kiezen in de strategie. "Wij hebben in onze strategische route voor 2030 duidelijke rollen gedefinieerd om de afzonderlijke bedrijfsonderdelen optimaal te positioneren voor de toekomst. Een onderdeel hiervan is dat DMK zich richt op het creëren van een toegevoegde waarde en marktgerichte aanpak. De overname van de joint venture is een bouwsteen", zo schrijft Ingo Müller, de CEO van DMK Groep, in het persbericht.

Het is de bedoeling dat de overname op 1 januari 2020 volledig afgerond is, al is dat afhankelijk van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Het moet vervolgens een onderdeel worden van de afdeling 'Industrie' binnen DMK Group. Er is geen informatie gepresenteerd met betrekking tot de overnamesom. 

DV Nutrition
DV Nutrition is een joint venture tussen DOC Kaas, een onderdeel van de DMK Group, en Volac. Het verwerkt inmiddels sinds 2004 wei tot eiwit- en lactose-ingrediënten. In de joint venture was Volac verantwoordelijk voor de distributie en marketing van de producten van DV Nutrition. Het Britse bedrijf zal de klanten van het onderdeel 'Sport en Active Nutrition' in een overgangsperiode blijven voorzien van de eiwitproducten. In de toekomst zullen deze producten worden verkocht door DMK.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
melkboertje 5 September 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10883894/dmk-group-neemt-joint-venture-over]DMK Group neemt joint venture over[/url]
een goede zet van dmk
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden