Fonterra

Nieuws Overname

Fonterra verkoopt gedeeld tafelzilver met RFC

25 September 2019 - 1 reactie

Fonterra heeft haar belang in DFE Pharma, een joint-venture met FrieslandCampina(RFC), voor $401 miljoen verkocht. Daarmee doet de noodlijdende Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie opnieuw tafelzilver van de hand.

Het belang dat Fonterra in DFE Pharma had, is overgenomen door CVC Strategic Opportunities. In maart kondigde Fonterra al aan DFE Pharma, een bedrijf dat gespecialiseerd in diverse hulpstoffen voor medicijnen, te willen verkopen

FrieslandCampina laat desgevraagd weten sterk te geloven in het groeiperspectief van DFE Pharma, maar er desalniettemin toch vanaf heeft gezien om het belang van Fonterra over te nemen.  

Slechte resultaten
De reden dat Fonterra het belang afstoot, hangt samen met de grote verliescijfers van de zuivelcoöperatie. De jaarcijfers van 2018/2019 worden later deze week gepresenteerd, maar eerder lekte uit dat het verlies waarschijnlijk in de honderden miljoenen uitkomt.

Daarom gaat Fonterra snijden in het personeelsbestand, terwijl de leden-melkveehouders voor het eerst in de geschiedenis geen dividend ontvangen. Met de onder meer de verkoop van DFE Pharma wil Fonterra geld op te halen om het verlies te compenseren. In april werd ook al ijsproducent Tip Top verkocht. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
tem 25 September 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10884114/fonterra-verkoopt-gedeeld-tafelzilver-met-rfc]Fonterra verkoopt gedeeld tafelzilver met RFC[/url]
is dit inc melk of alleen de productie.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
melk & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Jaarcijfers

Leden profiteren van sterk resultaat Fonterra

Nieuws Melktransport

Fonterra heeft primeur met elektrische RMO

Nieuws Oorlog

Fonterra stapt uit Russische joint-venture

Nieuws Oorlog

Fonterra stopt zuivelexport naar Rusland

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief