Shutterstock

Inside Voer

Handel in ruwvoer staat op laag pitje

29 Oktober 2019 - Kimberly Bakker - 1 reactie

De handel in ruwvoer staat momenteel op een laag pitje. Er is weinig interesse vanuit veehouders om product te kopen, wat onder meer komt doordat de voorraden nog ruim genoeg zijn. Waar komen de prijzen op uit?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vorige week dreef een tekort aan bierbostel de prijs omhoog, maar dat sentiment geldt voor deze week niet meer. Hoewel er nog steeds weinig bierbostel voorhanden is, blijft de prijs deze week stabiel staan op €2,60 per procent droge stof. Dit komt voornamelijk door het feit dat de vraag niet verder toegenomen is. Daarentegen blijft de wachttijd wel op 3 tot 4 weken staan.

Vraag en aanbod in balans
Ook de prijzen van stro (zowel gerstestro als tarwestro) blijven deze week stabiel. Voor beide soorten wordt deze week namelijk €105 per ton franco boerderij betaald. Her en der wordt wel gemeld dat de bovenkant van de prijsrange iets hoger ligt dan vorige week. De prijs voor weidehooi blijft deze week staan op €160 per ton franco boerderij.

Er is deze week wel iets meer vraag naar snijmaïs, terwijl het aanbod nog steeds niet al te groot is. De prijs gaat daarom deze week met €2 omhoog naar €60 per ton franco boerderij. De prijs voor kuilgras blijft stabiel op €50 per ton franco boerderij en Engels raaigras noteert wederom €110 per ton franco boerderij.

Uitverkocht
Veldbeemd, roodzwenk en rietzwenk zijn bijna uitverkocht, waardoor de prijzen stabiel zijn aan vorige week: respectievelijk €135, €145 en €130 per ton franco boerderij. Ook de prijs voor voeraardappelen blijft deze week staan en noteert €36 per ton franco boerderij.

Alle prijzen en mutaties zijn hier te vinden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox