Bel Leerdammer

Inside Melk

Tweede plus op rij voor melkprijs Bel Leerdammer

4 November 2019 - Wouter Baan

Bel Leerdammer is vooruitstrevend wat betreft het verhogen van de melkprijs. De kaasproducent voert over oktober ...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Waar andere zuivelverwerkers hun melkprijzen dit najaar stabiel houden, ziet Bel Leerdammer wel ruimte voor verhogingen. In oktober stijgen de vet- en eiwitprijzen opnieuw. Dit keer met respectievelijk €0,05 naar €3,15 per kilo en €0,10 naar €6,70 per kilo. De kale melkprijs stijgt daardoor met €0,62 tot €35,85 per 100 kilo (op basis van 1 miljoen kilo en de standaard Nederlandse gehaltes). Met de verhoging geeft Bel Leerdammer richting aan de stijgende kaasmarkt.

Bovenop de kale melkprijs zijn bij Bel Leerdammer premies te verdienen voor VLOG (€1), weidegang (€2) en duurzaamheid (€0,60). De maximaal te behalen melkprijs kan hierdoor oplopen tot €38,45 per 100 kilo. Daarmee staat de zuivelverwerker bovenaan in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness. 

Van start met Vlog
Sinds oktober is een gedeelte van de leveranciers van Bel Leerdammer gestart met VLOG-voer, zoals vorig jaar al kenbaar werd gemaakt. Tot het einde van het jaar geldt een omschakelperiode, waarbij alle melk in het reguliere circuit wordt verwerkt. Vanaf 2020 wordt deze melk afzonderlijk gecollecteerd en verwerkt in de fabriek in het Overijsselse Dalfsen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden