Royal A-ware

Inside Melk

Kaaskrapte werkt door in melkprijs A-ware

5 November 2019 - Wouter Baan

Middels overzichtelijke stappen geeft de melkprijs van A-ware richting aan de oplopende kaasprijzen. De verwerker voert in november de derde verhoging op rij door. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Net zoals afgelopen keren, wordt alleen de vetprijs verhoogd. Die gaat dit keer met €0,68 omhoog naar €3,802 per kilo. De prijs van eiwit blijft gelijk op €4,632 per kilo. Dit resulteert (bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en de standaard Nederlandse gehaltes) in een melkprijs van €32,67 per 100 kilo.

De melkprijs is in 3 maanden tijd met €0,95 gestegen. Daarmee kiest de kaasproducent voor kleine, (waarschijnlijk) beheersbare stappen. In de melkprijsvergelijker (kale melkprijs) werkt A-ware zich daarmee op uit de onderste regionen naar de middenmoot. 

Albert Heijn
Inclusief alle bonussen en toeslagen kan de melkprijs oplopen tot €37,42 per 100 kilo. Deze prijs is weggelegd voor de, naar eigen zeggen, ruim 300 leveranciers binnen het concept van Albert Heijn. Daarmee hoort A-ware tot de top van de melkprijsvergelijker (maximale melkprijs).

Door middel van deze derde verhoging op rij laat A-ware de oplopende kaasprijzen doorwerken in de melkprijs. Zo heeft de prijs van Gouda en Edam de afgelopen weken behoorlijk terrein gewonnen. Dit is vooral te danken is aan de krappe voorraden.

Kijkend naar andere kaasproducenten dan laat ook de melkprijs van Bel Leerdammer een stijging zien. Dit in tegenstelling tot DOC Kaas, want die houdt de melkprijs vooralsnog gelijk. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden