Eigen foto

Nieuws Boerenbusiness Awards

Kanshebber Agribusiness Award: CowManager

6 November 2019 - Redactie Boerenbusiness

De jury van de Boerenbusiness Awards heeft 5 bedrijven met hun product of dienst genomineerd voor de Agribusiness Award. Deze maken wij in willekeurige volgorde bekend. Nu kanshebber nummer 2: CowManager met haar koemonitoringsysteem.

Bij CowManager zijn ze wat trots met de nominatie voor de Agribusines Award 2019. Het bedrijf uit Harmelen behoort tot de 5 finalisten die door de jury uiteindelijk zijn gekozen uit maar liefst 41 aanmeldingen. Om de teamprestatie te benadrukken, wordt bij het overhandingen van de oorkonde en de bloemen alle beschikbare medewerkers opgetrommeld voor de foto.

Ziekte eerder herkennen
CowManager krijgt de erkenning van de jury voor het koemonitorings-systeem dat het jonge bedrijf (opgericht in 2011) heeft ontwikkeld door het uitvinden van de oorsensor technologie. Hiermee kan altijd de bewegingen van het oor en de oortemperatuur worden gemeten en geregistreerd. Zieke koeien kunnen hierdoor bijvoorbeeld 1 tot 2 dagen eerder worden gesignaleerd, zo claimt CowManager, dan de melkveehouder met eigen ogen kan zien.

Daarbij heeft CowManager ook een tool ontwikkeld, die de koeien direct in de stal kan localiseren. De melkveehouder hoeft daardoor niet meer te zoeken en bespaart tijd. Volgens het bedrijf wordt het systeem reeds gebruikt door duizenden melkveehouders met 10 tot wel over de 10.000 koeien in meer dan 30 landen.

Uitreiking op 18 december
De 5 genomineerden houden op vrijdag 15 november een presentatie voor de jury onder leiding van Aalt Dijkhuizen op de redactie van Boerenbusiness in Lelystad. De winnaar wordt bekend gemaakt op het Nationaal Economisch Landbouwcongres van Boerenbusiness op woensdag 18 december in Amersfoort. Hiervoor zijn nog kaarten beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden