Shutterstock

Nieuws Stikstofcrisis

Kort geding voermaatregel vindt volgende week plaats

24 Juli 2020 - Jorine Cosse

Het liet even op zich wachten, maar volgende week donderdag 30 juli wordt het kort geding dat stichting Stikstofclaim en STAF aanspanden tegen de voermaatregel behandeld. STAF meldt op Twitter dat het kort geding om 10 uur 's ochtends in behandeling wordt genomen bij de Rechtbank Den Haag.

De inzet van beide stichtingen is duidelijk. Ze willen dat het ministerie van LNV haar onderbouwing omtrent de voermaatregel transparant en openbaar maakt. Mocht er door de rechtbank besloten worden dat dit inderdaad noodzakelijk is, dan vindt de openbaring van de onderbouwing waarschijnlijk precies een maand voor de ingang van de maatregel plaats.

Kort geding
De STAF en Stikstofclaim spanden het kort geding aan nadat het ministerie het door de stichtingen gestelde ultimatum negeerde. De partijen gaven LNV op donderdag 16 juli de tijd om de onderbouwing van de voermaatregel vóór 12 uur de volgende dag (vrijdag 17 juli) openbaar te maken. Dit ultimatum werd vervolgens genegeerd, waarna STAF en Stikstofclaim een kort geding aanspanden.

Afgelopen dinsdag werd aangegeven dat het ministerie wel met de gevraagde onderbouwing naar buiten zou komen, maar niet binnen het gestelde tijdslimiet. Mocht er volgende week anders besloten worden in de rechtbank, dan lijkt het ministerie overigens weinig keus te hebben.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond mest

Derogatie beëindigd door druk Timmermans

Achtergrond Stikstofstemming

Omtzigts ministersplannen lonken na landbouwdebat

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Achtergrond Stikstofstemming

De missiegerichtheid van gehavend Rutte IV

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden