Shutterstock

Nieuws Stikstofcrisis

Kort geding voermaatregel vindt volgende week plaats

24 Juli 2020

Het liet even op zich wachten, maar volgende week donderdag 30 juli wordt het kort geding dat stichting Stikstofclaim en STAF aanspanden tegen de voermaatregel behandeld. STAF meldt op Twitter dat het kort geding om 10 uur 's ochtends in behandeling wordt genomen bij de Rechtbank Den Haag.

De inzet van beide stichtingen is duidelijk. Ze willen dat het ministerie van LNV haar onderbouwing omtrent de voermaatregel transparant en openbaar maakt. Mocht er door de rechtbank besloten worden dat dit inderdaad noodzakelijk is, dan vindt de openbaring van de onderbouwing waarschijnlijk precies een maand voor de ingang van de maatregel plaats.

Kort geding
De STAF en Stikstofclaim spanden het kort geding aan nadat het ministerie het door de stichtingen gestelde ultimatum negeerde. De partijen gaven LNV op donderdag 16 juli de tijd om de onderbouwing van de voermaatregel vóór 12 uur de volgende dag (vrijdag 17 juli) openbaar te maken. Dit ultimatum werd vervolgens genegeerd, waarna STAF en Stikstofclaim een kort geding aanspanden.

Afgelopen dinsdag werd aangegeven dat het ministerie wel met de gevraagde onderbouwing naar buiten zou komen, maar niet binnen het gestelde tijdslimiet. Mocht er volgende week anders besloten worden in de rechtbank, dan lijkt het ministerie overigens weinig keus te hebben.

boerenbusiness.nl

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Stikstof

Agractie verwacht omslag meer coalitieleiders

Achtergrond Stikstof Stemming

Stikstofknieval zet de verhoudingen op scherp

Nieuws Stikstof

Stikstofdoel 2030 niet langer heilig voor CDA

Interview Gerbrand van 't Klooster

'Komt niet goed als we met z'n allen naar rechter gaan'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief