Shutterstock

Nieuws Halfjaarcijfers

FrieslandCampina uit de rode cijfers in Pakistan

30 Augustus 2020 - Wouter Baan

FrieslandCampina Engro Pakistan heeft in het eerste half jaar van 2020 omgerekend iets meer dan €1 miljoen winst gemaakt. Daarmee is het bedrijf weer uit de rode cijfers die vorig jaar werden geschreven. 

De halfjaarlijkse winst is vooral te danken aan een sterk tweede kwartaal toen de baten opliepen tot 423 miljoen Pakistaanse roepie, wat neerkomt op circa €2,1 miljoen. De omzet steeg tussen april en juli met 4% tot zo'n €51 miljoen.

De groene cijfers zijn te danken aan de verbeterde winstmarge die is gestegen tot 19%, tegenover 14% een jaar eerder. De stijging komt mede door hogere prijzen die eindgebruikers betalen.

Lagere kosten
Vorig jaar had het bedrijf, waar FrieslandCampina in 2016 een meerderheidsbelang van 51% in heeft, te kampen met oplopende inkoopkosten door de devaluatie van de Pakistaanse munt wat leidde tot een verlies. Dit jaar zijn valutaschommelingen minder het geval. Daarbij vallen de marketing- en brandstofkosten lager uit dan in 2019.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden