Dafinchi / Shutterstock.com

Nieuws FrieslandCampina

RFC breidt productie lactoferinne fors uit

10 September 2020 - Jorine Cosse

Per 2022 wil FrieslandCampina Ingredients de productiecapaciteit van lactoferrine in Veghel fors uitbreiden. De zuivelverwerker geeft aan dat de uitbreiding een groei in de segmenten Early Life Nutrition en Adult Nutrition mogelijk maakt.

De productiecapaciteit wordt opgeschroefd met 60 ton per jaar, waardoor de totale capaciteit op 70 ton per jaar uitkomt. FrieslandCampina Ingredients meldt hierbij met enige trots dat zij met deze capaciteit 's werelds grootste lactoferinneproducent is. Het is een belangrijk ingrediënt in onder andere babyvoeding.

Geen verassing
De uitbreiding komt niet helemaal uit onverwachte hoek. Afgelopen jaar ging FrieslandCampina al een samenwerking aan in de productie en levering van lactoferrine met het Amerikaanse United Dairymen of Arizona (UDA). Hiermee verachtte de verwerker 10 ton lactoferrine per jaar te gaan produceren. Bij de samenwerking werd ook al gesproken van een mogelijke uitbreiding van de productie.

Een dergelijk forse uitbreiding in de productie is qua doel en belang ook geen grote verassing. Afgelopen jaar ontstond er wereldwijd een tekort aan het ingrediënt. Hierdoor heeft ook FrieslandCampina enkele klappen moeten opvangen, aangezien het hierdoor flink minder blikken kindervoeding naar China kon verkopen.  

Lactoferrine
Lactoferrine is een belangrijk ingrediënt in onder andere kindervoeding en wordt gewonnen uit rauwe melk. De stof is van nature aanwezig in koemelk en moedermelk. Verschillende onderzoeken hebben vastgesteld dat lactoferinne verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft zoals antibacteriële en ontstekingsremmende werking.

Volgens FrieslandCampina is de wereldwijde vraag naar lactoferinne tussen 2014 en 2019 bijna verdubbeld. Met de uitbreiding wil het zuivelconcern dan ook aan de vraag van haar klanten kunnen blijven voldoen, aldus FrieslandCampina.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina haalt nieuwe geldlening op

Nieuws Melk

FrieslandCampina vrij van fusiebeperkingen

Nieuws melk

3 miljard kilo minder melk geen uitgemaakte zaak

Nieuws melk

FrieslandCampina keert dit jaar geen nabetaling uit

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox