Zuivelproductie

koeien weidegang

Analyse Melk

Melk blijft ook tijdens voorjaarspiek schaars

De zuivelmarkt staat al maandenlang in het teken van krapte, wat tot historische hoge prijzen leidt. Ook nu de sector in Noordwest-Europa naar de voorjaarspiek toewerkt, blijft de melkproductie laag. Dit legt zeer waarschijnlijk een sterke bodem onder de prijzen.  
20 April 2022
A-ware Food Group

Nieuws Business

A-ware boekt flink meer omzet én winst over 2020

Royal A-ware heeft in 2020 een omzet gedraaid van €1,8 miljard en een nettoresultaat geboekt van €36 miljoen. Vergeleken met het jaar ervoor zijn de cijfers aardig verbeterd. Destijds bedroeg de omzet €1,5 miljard bij een winst van €21,5 miljoen.
11 December 2021
zuivel boter

Business Zuivel

Forse daling Nederlandse boterproductie

De Nederlandse boterproductie pakt dit jaar veel lager uit dan vorig jaar. De trend rijmt niet met het algehele beeld in Europa waar juist meer boter wordt geproduceerd. De kaasproductie stijgt daarentegen, net als...
16 December 2020
melk melken melkveebedrijf

Nieuws Melk

Waarom zuivelindustrie in Canada op de schop moet

Een groep agri-food onderzoekers aan de universiteiten van Dalhousie en Guelph trekt aan de bel. Als er nu geen 20-jaren plan voor de Canadese zuivelindustrie op tafel komt, dan trekt de industrie aan het kortste eind en verliest het minstens de helft van de melkveehouders het komende decennium.
22 Oktober 2020
melken melkveebedrijf koeien

Nieuws Europese Melkproductie

Forse omzetgroei voor grootste melkveebedrijf EU

28 September 2020
FrieslandCampina

Nieuws FrieslandCampina

RFC breidt productie lactoferinne fors uit

Per 2022 wil FrieslandCampina Ingredients de productiecapaciteit van lactoferrine in Veghel fors uitbreiden. De zuivelverwerker geeft aan dat de uitbreiding een groei in de segmenten Early Life Nutrition en Adult Nutrition mogelijk maakt.
10 September 2020
melk

Nieuws NZO

Handreiking economisch belang zuivel aan politiek

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) komt met een handreiking over het belang van de zuivelsector aan de Tweede Kamer voor het verkiezingsjaar in 2021. In deze bijdrage benadrukt NZO het belang van zuivel in de Nederlandse economie.
17 Juli 2020

Inside Melk

Stijging zet door op zuivelmarkt

De stijging zet door op de zuivelmarkt, zegt marktexpert Wouter Baan. Hoe komt dit en zet deze ontwikkeling door? Dit en meer hoor je in deze wekelijkse melkupdate.
28 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden