FrieslandCampina

Nieuws Voorzitterschap

FrieslandCampina: gerucht klopt niet, Keurentjes blijft

15 Oktober 2020

Frans Keurentjes treedt niet af als voorzitter van coöperatie FrieslandCampina en de Raad van Commissarissen van het zuivelconcern. Een woordvoerder van FrieslandCampina weerspreekt met klem de geruchten die in de melkveehouderij de ronde doen. "Deze zijn pertinent onjuist."

Er ontstond de afgelopen 24 uur een geruchtenstroom via Whatsapp dat Keurentjes wegens privéredenen zijn voorzittershamer zou neerleggen. Daarbij werd ook gemeld dat voormalig ZLTO-voorzitter Hans Huijbers zijn beoogde opvolger was. Dit is op zich al opmerkelijk, want Huijbers zit niet in het bestuur van coöperatie FrieslandCampina.

De woordvoerder verwijst deze geruchten dan ook met klem naar het 'rijk der fabelen' en voegt er aan toe dat hij wel een vermoeden heeft wie de bron van dit verhaal is. 

Frans Keurentjes is sinds 2008 bestuurslid en sinds december 2016 voorzitter van coöperatie FrieslandCampina. Hij is in 2018 herkozen en zijn huidige en tevens laatste termijn duurt nog tot december 2022.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse FrieslandCampina

Top FrieslandCampina worstelt met volgen markt

Nieuws melk

Eerste ontbossingsvrije soja aangekomen in Nederland

Achtergrond Halfjaarcijfers

Nog genoeg kopzorgen voor directie FrieslandCampina

Nieuws Halfjaarcijfers

Zuivelrace geeft boost aan cijfers FrieslandCampina

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief