FrieslandCampina

Nieuws Reorganisatie

Grote ontslagronde bij FrieslandCampina

10 November 2020

FrieslandCampina gaat de komende maanden flink in het personeelsbestand snijden. Tot eind 2021 verdwijnen circa 1.000 banen van de krap 24.000 voltijdsbanen. Nieuw zijn de reorganisatieplannen van de zuivelcoöperatie niet, maar de details ontbraken tot nu toe.

De reorganisatie moet vanaf 2022 een besparing van €100 miljoen opleveren die het resultaat een boost moet geven. FrieslandCampina geeft aan dat de ontslagronde door de coronapandemie is versneld. Uit solidariteit ziet het senior management dit jaar af van de bonus.

Uit de halfjaarcijfers over 2020 blijkt dat de coronacrisis flink inhakt op het resultaat. En ook de tweede coronagolf raakt de afzet van zuivelproducten zowel binnen als buiten Europa, zo gaf coöperatievoorzitter Frans Keurentjes kortgeleden aan. 

Fabriekssluitingen
De banen staan vooral in de supply chain op de tocht. Mogelijk sluiten er meerde fabrieken, zoals eerder dit jaar ook al het doek viel voor de fabriek in Rijkevoort. Ook in de productie en in diverse managementlagen gaat gesneden worden. Om 11.00 uur vanochtend geeft FrieslandCampina een persconferentie, waarbij mogelijk meer details naar buiten komen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond melk

Nieuw soort bestuurders bij FrieslandCampina

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina: verkoop Duitse tak vertraagd

Nieuws melk

FrieslandCampina en Arla onderzoeken fusie

Achtergrond Melk

Nederlandse zuivel jaagt op Belgische melk

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief