Shutterstock

Nieuws First Milk

Britse verwerker verhoogt melkgeld 2021 als eerste

3 December 2020 - Jorine Cosse

De Britse zuivelcoöperatie First Milk laat weten de melkprijs voor januari 2021 te verhogen. De verwerker is hiermee de eerste die met een wijziging voor het nieuwe jaar over de brug komt. De verhoging is opmerkelijk, aangezien de brexit voor onrust zorgt op de Britse zuivelmarkt.

Het melkgeld gaat met 0,25 pence per liter omhoog naar 28 pence per liter, omgerekend €0,30 per liter. De ledenpremie blijft staan op 0,50 pence per liter. Ondanks de onzekerheid laat vice-voorzitter Robert Craig weten dat de goede prestaties van First Milk over 2020 heeft geleidt tot het verhogen van de melkprijs.

Onzekerheid
Mede door de onzeker toekomst heeft First Milk ervoor gekozen om te verhogen, met daarnaast een stabiele ledenpremie. Volgens Craig waarderen de leden stabiliteit des te meer in tijden van onzekerheid. Daarbij zorgden de goede resultaten van afgelopen jaar er voor dat een verhoging mogelijk was, ondanks dat de vooruitzichten waarschijnlijk een negatieve uitwerking hebben op het toekomstige rendement.

De onzekerheid rondom de brexit zit hem in de zuivelhandel. Waar het Verenigd Koninkrijk normaal zijn overschotten afzet in Europa, wordt na de Brexit een stuk lastiger. brexit zorgt er namelijk voor dat het VK een derde handelsland wordt, waardoor er voor onder andere zuivelhandel bepaalde gezondheidscertificaten, douane procedures en controles nodig zijn die extra geld en tijd gaan kosten. Tijd die verse producten vaak niet hebben.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Melkprijs juni ook stevig omhoog bij Vreugdenhil

Nieuws melk

Leerdammer verhoogt melkprijs bij jubilieumfeest

Nieuws melk

Cono raakt verder achter bij kopgroep zuivel

Nieuws melk

Arla volgt prijsbeweging FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden