Melkveehouderij Groot-Brittannië

Fonterra

Achtergrond Handelsdeal

Britten vrezen invasie Fonterra na handelsdeal

Fonterra ziet kansen op de Britse markt nu het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland deze week een handelsdeal hebben gesloten. Uit monde van CEO Miles Hurrel spreekt de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie van een fantastisch resultaat dat veel kansen biedt voor de export. De zuivelsector in het VK maakt zich juiste grote zorgen over de invasie van Nieuw-Zeelandse zuivelproducten op de Britse markt.
24 Oktober 2021
melkveebedrijf koeien weidegang Engeland UK

Nieuws Arbeidstekort

Britse boeren spoelen melk door de goot

Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs in het Verenigd Koninkrijk is momenteel zo groot, dat melkveehouders noodgedwongen de melk door de goot laten lopen. Ook Britse slachterijen komen handjes tekort, waardoor varkenshouders niets anders rest dan hun dieren te ruimen. De situatie is al met al zorgelijk.
13 September 2021
supermarkt Coronavirus hamsteren

Inside Melk

Waarom is er angst voor lege zuivelschappen in VK?

In het Verenigd Koninkrijk wordt er gevreesd voor een ontwrichte zomer als het gaat om de beschikbaarheid van melk. Momenteel zorgen tekorten aan vrachtwagenchauffeurs ervoor dat niet alle melk aan winkels geleverd kan worden.
2 Augustus 2021
saputo

Nieuws Overname

Canadese zuivelgigant neemt kaasproducent over

De Canadese zuivelverwerker Saputo heeft vandaag (5 juli) bekendgemaakt om de Britse kaasproducent Wensleydale Dairy over te nemen. De overname wordt naar verwachting deze maand (juli) afgerond.
5 Juli 2021
koeien Engeland

Nieuws First Milk

Britse verwerker verhoogt melkgeld 2021 als eerste

De Britse zuivelcoöperatie First Milk laat weten de melkprijs voor januari 2021 te verhogen. De verwerker is hiermee de eerste die met een wijziging voor het nieuwe jaar over de brug komt. De verhoging is opmerkelijk, aangezien brexit voor onrust zorgt op de Britse zuivelmarkt.
3 December 2020
room softijs

Nieuws Brexit

Britse zuivelmarkt ziet ontwrichting tegemoet

Afgelopen decennia speelde het Europese vasteland een belangrijke rol op de Britse zuivelmarkt. Wanneer er een surplus aan verse zuivel ontstond, dan werd dit naar het vaste land geëxporteerd waardoor de prijzen niet onder druk kwamen te staan. Nu de Brexit nadert gaat daar verandering in komen, aldus een analyse van de AHDB.
30 November 2020
melkveebedrijf koeien ierland

Inside Melk

Ierse melkproductie blijft voorlopen op vorig jaar

De Britten hebben de groei in melkproductie over de maand mei niet weten voort te zetten. De melkaanvoer over juni ligt op een vergelijkbaar niveau met vorig jaar. In Ierland blijft de melkproductie wel voorlopen op vorig jaar.
17 Augustus 2020
melkveebedrijf koeien koeienstal voerhek Engeland UK

Nieuws Coronacrisis

Weinig animo voor steun onder Britse melkers

Britse melkveehouders krijgen langer de tijd om subsidie aan te vragen bij de overheid als ondersteuning tijdens de coronacrisis. Slechts 174 melkveehouders hebben zich aangemeld voor de overheidssubsidie, melkveehouders vinden de criteria waaraan zij moeten voldoen te streng.
13 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox