Shutterstock

Inside Melk

Nog geen drukte op de fosfaatrechtenmarkt

9 December 2020 - Chanti Oussoren

De laatste maand van het jaar is inmiddels aangebroken, maar dat zorgt nog niet voor al te veel reuring op de fosfaatrechtenmarkt. Hoewel de vraag voorzichtig is aangetrokken, doet de prijs deze week geen stapje omhoog.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het is nog niet extreem druk op de fosfaatrechtenmarkt, maar er worden wel partijen verhandeld. De DCA-notering van fosfaatrechten blijft deze week op €150 steken. Er worden rechten verhandeld, maar dit zijn geen grote partijen. De handel in leaserechten ligt ook niet stil. De DCA-notering van leaserechten blijft stabiel op €35.

Waar vorige week de kopers nog een afwachtende houding hadden, lijkt de vraag deze week wat aan te trekken. Er is zowel vraag naar kleinere als grotere partijen. 

Laatste weken
De laatste paar weken van het jaar zijn aangebroken en naar verluidt zit er nog resterende vraag in de markt. De vraag begint dan ook toe te nemen, zo bevestigen commissionairs. De uitbetaling van de premies betalingsrechten van RVO biedt wat meer financiële ruimte en zal naar verwachting de vraag verder laten oplopen. Omdat er nog voldoende vraag in de markt is, ligt er waarschijnlijk geen verdere prijsdaling in het verschiet.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden