ZuivelNL

Nieuws Voorzitter ZuivelNL

Schimmel wil eenheid in melkveesector versterken

1 Maart 2021 - Redactie Boerenbusiness

Arjan Schimmel is de nieuwe voorzitter van ketenorganisatie ZuivelNL. De melkveehouder uit Linschoten, tevens ook bestuursvoorzitter van coöperatie DOC Kaas, volgt Jorrit Jorritsma op die begin december 2020 om gezondheidsredenen is teruggetreden.

Dit heeft ZuivelNL, de organisatie van melkveehouders (LTO Nederland, NMV) en de zuivelindustrie (NZO), maandag bekendgemaakt. De benoeming heeft op de Algemene Vergadering van ZuivelNL via een schriftelijke ronde plaatsgevonden, in verband met de coronamaatregelen. 

Schimmel (47) is ruim 10 jaar voorzitter van DOC Kaas, maar treedt per 17 mei 2021 terug uit deze functie, omdat zijn zittingstermijn dan afloopt. De melkveehouder vertegenwoordigt DOC Kaas sinds de fusie in 2016 ook in de Raad van Commissarissen van het Duitse zuivelconcern DMK. 

Eenheid versterken
De ervaren bestuurder wacht een pittige klus, want vorige week werd juist bekend dat het bonje is binnen ZuivelNL over het bedrijfsgezondheidsplan (BGP). Vooral de NMV voelt zich in deze besluitvorming gepasseerd. Zelf geeft Schimmel in de verklaring van ZuivelNL aan via de organisatie mee te werken aan een beter verdienmodel "voor de boeren met een praktische invulling van wet- en regelgeving. Ik wil mijn kennis, ervaring en netwerk gebruiken om de verschillende partijen binnen ZuivelNL te verbinden, de eenheid binnen de melkveehouderijsector te versterken en verder te bouwen aan een sterke en solide organisatie voor alle melkveehouders en zuivelfabrieken in Nederland."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Mensink & Van 't Klooster

Ook in uitdagend jaar trok DOC Kaas nieuwe leden

Nieuws Melk

DOC Kaas naar top 3 in Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Topmelkstroom DOC Kaas in lijn met A-ware en RFC

Nieuws melk

DOC Kaas zet tandje bij met voorschotprijs maart

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden