Vreugdenhil Dairy Food

Inside Melk

Melkprijs van Vreugdenhil stijgt en daalt tegelijkertijd

10 Maart 2021 - Kimberly Bakker

De melkprijs van Vreugdenhil Dairy Foods laat voor de maand februari zowel een stijging als daling zien. De zuivelverwerker doet zelf een schepje bovenop de melkprijs, maar door het verdwijnen van de wintertoeslag komt die prijs toch lager uit dan voor januari. De biologische melkprijs doet opnieuw een stap naar boven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs van Vreugdenhil Dairy Foods komt voor februari uit op €33,02 per 100 kilo. Dit is bij 4,42% vet, 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Daarmee toont de melkprijs, opvallend genoeg, zowel een stijging als een daling. De melkprijs an sich stijgt namelijk met €0,44 per 100 kilo door een hogere vetwaardering (€3 per kilo), maar door het verdwijnen van de wintertoeslag van €3,90 duikt de prijs voor februari toch fors omlaag.

Vreugdenhil zelf communiceert een melkprijs van €34,65 per 100 kilo. Dit is exclusief btw, bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk, 4,42% vet en 3,57% eiwit. Laten we het verlies van de wintertoeslag (die uitbetaald wordt van september tot en met januari) buiten beschouwing, dan is het de eerste stijging in negen maanden tijd. De waardering van eiwit is gelijk gebleven op €5,70 per kilo.

Boerenbusiness Melkprijsvergelijker
Als gevolg van het verlies van de wintertoeslag moet Vreugdenhil wel een stevig verlies incasseren in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker. Waar het de afgelopen maanden met kop en schouders bovenaan stond, is de zuivelverwerker nu teruggezakt naar de vijfde plek. Daarmee staat het net onder A-ware, waar de melkprijs in de maand februari uitkomt op €33,33 per 100 kilo. Voor februari betaalt Bel Leerdammer de hoogste kale prijs: €34,48 per 100 kilo.  

De maximale melkprijs van Vreugdenhil Dairy Foods daalt over de maand februari tevens met €3,46 per 100 kilo, als gevolg van het verdwijnen van de wintertoeslag. Hierdoor komt de maximale melkprijs uit op €34,52 per 100 kilo. Het duikt daarmee naar de laatste plaats in de prijsvergelijking van Boerenbusiness, net onder DOC Kaas. Die zuivelverwerker noteert in februari een maximale melkprijs van €34,69 per 100 kilo.

Biologische melkprijs omhoog
De biologische melkprijs doet in de maand februari voor de tweede keer op rij een stap naar boven, met €0,50. Daarmee komt de biologische prijs van Vreugdenhil uit op €52,68 per 100 kilo. Dit is exclusief btw en bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk, met 4,42% vet en 3,57% eiwit. Ook de premies voor kwaliteit, duurzaamheid en weidegang zijn bij deze prijs inbegrepen, zo meldt Vreugdenhil.

De stijging van de biologische prijs komt voornamelijk door een stijging in de vet- en eiwitprijzen. De vetprijs stijgt voor februari van €3,75 naar €3,79 per kilo en de eiwitprijs komt voor die maand uit op €8,58 per kilo. Vorige maand was dat nog €8,49 per kilo.

Klik hier om de melkprijsvergelijker te bekijken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden