Photoagriculture / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Westland Milk investeert miljoenen in boterproductie

25 Maart 2021 - Kimberly Bakker

Het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf Westland Milk meldt $40 miljoen te gaan investeren in het upgraden van de bestaande boterfabriek. Daarmee wil het nieuwe, internationale markten betreden. Ook heeft het als doel om over te stappen van een leverancier van bulkmelkproducten naar een leverancier van consumptiegoederen.

Westland Milk, de Nieuw-Zeelandse zuivelproducent die in 2019 voor $588 miljoen werd overgenomen door Yili, wil groeien van een leverancier van bulkmelkproducten naar een leverancier van consumptiegoederen. Om dit doel te bereiken, investeert de producent $40 miljoen in het upgraden van zijn bestaande boterfabriek. "Die investering onderstreept de belangrijke rol die Westland Milk speelt in Yili's plan om internationale industriële en consumentenmarkten te bevoorraden", vertelt Shiqing Jia, directeur van Westland.

Profiteren van vraag
Westland Milk hoopt met de investering ook te kunnen profiteren van de verwachte stijging van de verkoop van boter. "In de toekomst is de vraag naar boter waarschijnlijk aanzienlijk, en de geüpgradede fabriek zal dan een grote rol gaan spelen", meldt de directeur. Met het upgraden van de huidige faciliteit moet de productie kunnen groeien richting 42.000 ton per jaar.

De werkzaamheden aan de boterfabriek van Westland Milk zullen naar verwachting ergens in mei beginnen en ongeveer 3 maanden in beslag nemen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Zuivelbusiness

Waarom de ECB zich kan vastklampen aan boterprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden