Shutterstock

Nieuws Melk

Methaanuitstoot Iers vleesvee drastisch omlaag

29 Maart 2021 - Redactie Boerenbusiness

Een reductie van 40% in de methaanuitstoot is mogelijk voor de Ierse rundvleesproductie. Dit meldt vleesverwerker ABP in samenwerking met Teagasc en ICBF. Het is voor het eerst dat Ierse bedrijven doelen beloven ten goede van duurzaamheid en CO2-reductie.

Door juiste genen door te fokken, kan de zogenaamde 'voederconversie ratio' worden verbeterd. Dit zorgt ervoor dat rundvee sneller groeit, maar op een jongere leeftijd. Hierdoor kunnen dieren eerder naar de slachterij. Dit realiseert een grote reductie in de methaanemissie op het bedrijf. De onderzoekers spreken van een reductie van 40%. 

Het heeft uiteraard veel voordelen voor het milieu, maar de tactiek is ook goed voor de de Ierse rundvleesproductie, zo vertelt het ABP. Het levert de vleesveehouder ook een winst op van gemiddeld €200 per dier, zo kwam uit het rapport naar voren.

Een reëel doel
Dean Holroyd, directeur Technisch en Duurzaam bij ABP Food Group: "We werken al meer dan 6 jaar samen met Teagasc en ICBF, om de productie van rundvlees duurzamer te maken. Deze cijfers laten zien wat allemaal mogelijk is op een Iers vleesveebedrijf."

De zogenaamde 'Science Based Targets initiative (SBTi)' bekijkt nu of de doelen in het land ook in lijn zijn met de doelen in het Klimaatakkoord van Parijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

vleesprijzen
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden