Vleesprijzen

slachterij varkensvlees

Nieuws Varkensmarkt

Duitse varkensprijs houdt goede flow vast

De Duitse varkensprijs heeft woensdagmiddag (30 november) weer een behoorlijk grote stap naar boven gezet. Dit is te danken aan de kerstopleving die meer losmaakt dan vooraf was ingeschat.
Gisteren 19:47 uur
varkensvlees

Nieuws Varkensmarkt

Ook Duitse varkensprijs zet stap naar boven

Het is duidelijk merkbaar dat de varkensmarkt toewerkt naar Kerst. In navolging op de DCA Beursprijs doen Nederlandse slachterijen de notering omhoog. Ook de Duitse varkensprijs doet mee aan de opleving.
23 November 2022
varkens - agri

Nieuws Varkensmarkt

Slachterijen houden vast aan stabiele prijszetting

De Duitse varkensprijs is vandaag (16 november) gelijk gebleven. Een verhoging in Duitsland behoort niet tot de mogelijkheden, net als in Nederland.
16 November 2022
supermarkt varkensvlees Verenigde Staten vleesconsumptie

Nieuws Varkensvlees

'Varkensvleestekort dreigt in Duitsland'

In Duitsland wordt gewaarschuwd voor een tekort aan varkensvlees. Door stijgende kosten van energie, arbeid en voer dreigen varkenshouders ermee te stoppen. De sector waarschuwt bij monde van slachterij Westfleisch voor lege schappen en grote prijsstijgingen.
16 November 2022
slachterij varkensvlees

Analyse Varkensmarkt

Duitse varkensprijs zwicht niet voor slachterijen

De Duitse varkensprijs blijft vandaag gelijk, ondanks flinke prijsdruk van de grote slachterijen. In Nederland sleutelt Compaxo wel aan de notering. 
9 November 2022
slachterij varkensvlees

Analyse DCA Beursprijs

Klassieke strijd tussen handel en slachterij

De spanning op de varkensmarkt borrelt weer op. Waar de Duitse tak van Vion op eigen houtje opnieuw het mes in de varkensprijs heeft gezet, pleiten een aantal Nederlandse varkenshandelaren juist voor een verhoging. De slachterijen in ons land zijn...
4 November 2022
slachterij varkenshouderij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Varkensmarkt

Duitse varkensprijs trekt stabiele lijn door

De Duitse varkensprijs blijft in de eerste week van november zoals verwacht op zijn plek. Ook de Nederlandse slachterijen sleutelen niet aan de noteringen.
2 November 2022
varkensvlees vlees Slagerij

Nieuws Varkensmarkt

Nederlandse varkensmarkt verkleint gat met Duitsland

Na een forse afwaardering zakt de Duitse varkensprijs (VEZG) deze week niet verder. Daarmee ontstaat er ongetwijfeld meer rust op de nog altijd onrustige markt. Wel is er bevestiging gekomen dat de export van varkensvlees naar China daadwerkelijk verbeterd. Ondertussen wordt het prijsverschil tussen de Nederlandse slachterijnoteringen en de Duitse markt kleiner. 
26 Oktober 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief