Vleesprijzen

china varkensvlees

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

De export van varkensvlees naar de grote Aziatische afzetmarkten heeft in 2023 een flink jasje uitgedaan. Niet alleen China importeerde veel lagere volumes, ook Japan en Zuid-Korea zijn veel minder aan de markt.
11 April 2024
china varkensvlees

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

De Chinese overheid wil de omvang van de zeugenstapel terugbrengen. Daarmee wordt gepoogd om de lage varkensprijzen uit een dal te krijgen. Al langere tijd kampt China met een overaanbod en met nieuwe wetgeving wil het land de productie weer in lijn brengen met de vraag. Ondertussen spreken grote Chinese vleesconcerns als New Hope Group hun vertrouwen uit in marktherstel. Ook Europese exporteurs zijn soms wat optimistischer.
6 Maart 2024
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

De stabiele periode op de Duitse varkensmarkt is van korte duur, want de VEZG-notering stijgt alweer. De beweging wordt bovendien gevolgd door Tönnies.
28 Februari 2024
slachterij varkensvlees

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Nederland kan slachterijen missen als kiespijn. Zo hard zei president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank het nog net niet, maar hij liet in het programma Buitenhof recent wel doorschemeren dat de vleessector wat hem betreft moet inschikken. De Volkskrant ging er deze week nog even op door, waarbij ook andere experts hun ongenoegen uitten over bepaalde sectoren die volgens hen weinig waarde toevoegen.
9 Februari 2024
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Stijging Duitse varkensprijs zet de markt op scherp

De stemming op de Duitse varkensmarkt is in luttele tijd flink verbeterd. De verlaging die in januari werd geïncasseerd, is begin februari alweer goed gemaakt. En dat is veel eerder dan gedacht. De Nederlandse varkensmarkt komt hierdoor op scherp te staan.
7 Februari 2024
varkensvlees

Nieuws Varkens

Varkensprijzen Nederland zakken, Duitse markt niet

De prijsontwikkelingen op de Nederlandse varkensmarkt zijn deze week niet verenigbaar met die in Duitsland, waar de noteringen gelijk blijven.
10 Januari 2024
maandanalyse varkens

Analyse Varkens

Amerikaanse varkensprijs meer dan gehalveerd

De grootste Amerikaanse varkensslachterij Smithfield verbreekt het contract met 26 varkenshouderijen in Utah. Het bedrijf besloot vanwege de zwakke Amerikaanse varkensmarkt wederom af te schalen.
14 December 2023
china varkensvlees

Nieuws Varkens

China koopt varkensvlees op om deflatie te bestrijden

De Chinese overheid heeft eind november opnieuw varkensvlees opgekocht om de staatsreserves aan te vullen. Hiermee wordt geprobeerd om de onder druk staande markt te ontlasten. Dit resulteert namelijk in lagere varkensprijzen wat vervolgens weer zwaar meeweegt in het inflatiemandje. Het is de derde opkoopronde dit jaar.
28 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden