Vleesprijzen

melkveebedrijf koeien weidegang

Analyse Rundvlees

Wordt de stijgende trend in prijs slachtrund gebroken?

Het begint er meer en meer op te lijken dat de prijzen voor rundvlees de top hebben bereikt. In Duitsland is al enkele weken sprake van prijsdruk en ook in Nederland lijken er prijscorrecties aanstaande, zo weten insiders te melden.
5 Mei 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport zet opnieuw stapje terug

De Europese varkensvleesexport zet ook over januari 2022 een stap terug. Hoewel de uitvoer naar China terug blijft lopen lijkt er op een flink aantal overige bestemmingen wat meer ruimte te zijn.
26 April 2022
slachterij rundvlees varkensvlees

Analyse Rundvlees

Rundvlees blijft beperkt beschikbaar

De prijzen voor runderen én rundvlees blijven voorlopig hoog. Ook al staat in Duitsland de markt voor met name vleesstieren iets meer onder druk. In Nederland ligt de markt er nog steeds solide bij.
21 April 2022
varkens

Nieuws Varkens

Druk op varkensmarkt niet groter geworden

De varkensmarkt loopt de afgelopen weken duidelijk stroever. Het aanbod is afgemeten aan de slachtcapaciteit vrij ruim. Handelaren geven aan dat het een puzzel is alle varkens te plaatsen. Ondertussen lijkt de (vlees)handel echter niet verder verslechterd ten opzichte van vorige week. Een positief signaal?
20 April 2022
varkenshouderij varkens

Nieuws Varkens

Ook druk op Duitse varkensnotering neemt toe

Hoewel de DCA-Beursprijs 2.0 vrijdagavond nog net onveranderd noteerde, lijken negatieve prijscorrecties van de varkensnoteringen deze week onvermijdelijk. Gisteren verlaagde Vion haar notering al met €0,05 per kilo geslacht gewicht (inclusief btw).
12 April 2022
kalveren

Nieuws Rundvlees

Rundveehandel verbaast over Duitse prijsdruk

Hoewel uit Duitsland signalen komen dat de markt voor runderen de top heeft bereikt en de prijzen teruggeschroefd worden, herkennen Nederlandse partijen zich absoluut niet in dat beeld. Er wordt in eigen land unaniem gesproken van een 'schoongeveegde' markt.
7 April 2022
consumenten supermarkt retail varkensvlees

Nieuws Varkens

Duitse vleesconsumptie op laagste niveau sinds 1989

Duitse consumenten hebben vorig jaar opnieuw minder vlees geconsumeerd. Cijfers van het Duitse Productschap van Landbouw en Voeding (BLE), onderdeel van het landbouwministerie, tonen aan dat de consumptie vorig jaar op het laagste niveau sinds 1989 lag. De coronapandemie en een switch naar plantaardige alternatieven zijn mogelijke oorzaken.
1 April 2022
melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws TAPP Coalitie

'Vleestaks moet duurzame boeren belonen'

Veehouders die stappen nemen om hun CO2-uitstoot te reduceren, moeten daarvoor financieel beloond worden. Dat bepleit True Animal Protein Price Coalition (TAPP) in een brief en petitie die vanmiddag (29 maart) aan de Tweede Kamer overhandigd zijn. Via een heffing en terugsluisstelsel, zoals dat ook bestaat voor energie, moeten boeren die op een duurzame manier werken financieel profijt hebben.
29 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief