Vleesprijzen

maandanalyse varkens

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs stijgt onverwacht verder

Na een paar stabiele weken gaat de Duitse varkensprijs (VEZG) deze week verder omhoog. Deze beweging kan gezien worden als een verrassing.
Woensdag 17:10 uur
slachterij china varkensvlees

Analyse Varkens

In China en VS geen torenhoge varkensprijzen

In Europa zijn de varkensprijzen begin 2023 pijlsnel gestegen tot nimmer bereikte niveaus. Hoe zit dat in de Verenigde Staten en China, de belangrijkste concurrent en afzetmarkt voor Europees varkensvlees?
15 Maart 2023
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Gosschalk heeft beter alternatief voor VanDrie

Niet de VanDrie Group, maar een andere koper gaat aan de haal met de noodlijdende exportslachterij Gosschalk uit Epe. Daarmee krijgt de soap een onverwachte wending. Aan het eind van deze week wordt witte rook verwacht, zo klinkt in de wandelgangen. Dat Gosschalk eigenhandig de deal met VanDrie opblies, is een signaal dat ze waarschijnlijk een beter alternatief hebben gevonden. Meerdere namen worden daarbij genoemd. 
15 Maart 2023
zuivel supermarkt nederland zuivelconsumptie

Achtergrond Vlees- en zuiveltaks

Zuivel meegetrokken in slipstream vleestaks

Voor een vleestaks wordt al langer gepleit, maar in het gisteren (13 maart) uitgebrachte advies van de klimaatcommissie van overheid wordt nu ook nadrukkelijk gepleit voor een extra belasting op zuivelproducten om daarmee de consumptie te ontmoedigen. De hoge voetafdruk door de hoge consumptie van vlees- en zuivelproducten is niet houdbaar in een klimaatneutrale samenleving, zo staat te lezen in het rapport. Daarmee wordt de discussie verder op scherp gezet.  
14 Maart 2023
varkensvlees

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs voor vierde keer gelijk

Na een dollemansrit naar boven zit er nu meer rust in de varkensmarkt. De Duitse varkensprijs blijft voor de vierde week op rij gelijk.
8 Maart 2023
slachterij varkensvlees Tonnies varkens - agri

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs blijft op zijn plek

De rally op de varkensmarkt is definitief voorbij. Net als vorige week blijft de Duitse varkensprijs (VEZG) wederom staan, ook de varkensprijs in Nederland noteren zijwaarts.
1 Maart 2023
maandanalyse varkens

Nieuws Varkens

Historische prijsrally op varkensmarkt ten einde

De historische opmars op de Duitse varkensmarkt is gestopt nu de VEZG-notering niet verder stijgt. Een roerige periode komt daarmee ten einde. In Nederland klimt Compaxo boven Westfort en Van Rooi. 
22 Februari 2023
varkensvlees

Nieuws Varkens

Opmars varkensprijs zet in volle vaart voort

De opmars op de varkensmarkt duurt voort. De Duitse varkensprijs (VEZG) is doorgeschoten naar een recordstand, terwijl ook de slachterijen in Nederland duidelijk gas geven. De een wel iets meer dan de ander. 
8 Februari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox