Shutterstock

Nieuws Melk

Britse Müller zet 34 melkers aan de kant

26 Maart 2021 - Kimberly Bakker

De Britse zuivelverwerker Müller verplicht 34 melkveehouders in Engeland, Wales en Schotland om hun leveringscontract op te zeggen. Onder andere de locaties van de melkveebedrijven, de geproduceerde volumes of de geleverd kwaliteit zijn reden voor de zuivelaar om de melkveehouders te laten gaan.

Müller heeft 34 melkveehouders in Engeland, Wales en Schotland laten weten dat de opzegtermijn van 12 maanden in werking treedt. Daarmee moeten de melkers verplicht op zoek naar een andere leverancier. "De redenen om de melkveehouders te laten gaan, zijn zeer verschillend", zo meldt de zuivelaar. "Het gaat in bepaalde gevallen om de locatie van het bedrijf, in andere gevallen om de hoeveelheid liters die geleverd worden en soms om de kwaliteit. Het maakt inzamelen van deze melk voor ons financieel onhoudbaar."

De Britse zuivelverwerker geeft aan dat het streeft naar melkveehouders die hogere normen nastreven. "We hebben die melkveehouders dan ook gestimuleerd om daarop in te spelen, bijvoorbeeld via het programma Müller Advantage." Of daar gehoor aan gegeven is, is niet bekend.

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat Müller haar eigen melkveehouders aan de kant zet. Eind 2019 kregen 14 melkers in Aberdeenshire te horen dat hun contracten na 1 jaar zouden worden beëindigd. Deze producenten waren eveneens gevestigd in gebieden waar Müller voor logistieke uitdagingen stond. Het bedrijf had in september van dat jaar ook de sluiting van zijn distributiecentrum in Aberdeen aangekondigd als onderdeel van het kostenbesparingsprogramma.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden