Vreugdenhil Dairy Food

Inside Melk

Vreugenhil verhoogt melkprijs voor maart

13 April 2021 - Chanti Oussoren

Ook Vreugdenhil Dairy Foods verhoogt de melkprijs voor maart. Het is voor de zuivelverwerker de tweede verhoging op rij, al daalde de melkprijs vorige maand in de Boerenbusiness melkprijsvergelijker vanwege het wegvallen van de wintertoeslag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gemiddelde melkprijs die Vreugdenhil zelf communiceert, stijgt voor maart met €0,62 tot €35,28 per 100 kilo. Dit is exclusief btw, bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk, 4,42% vet en 3,57% eiwit en inclusief premies voor kwaliteit, duurzaamheid en weidegang. De correctie is gedaan op zowel de vet- als eiwitprijs. De biologische melkprijs van Vreugdenhill stijgt eveneens en noteert voor maart op €52,94 per 100 kilo. 

Laagste maximale melkprijs
In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker is Vreugdenhil vorige maand fors naar beneden gezakt als gevolg van het verlies van de wintertoeslag. Met de verhoging van deze maand zet de melkprijs in de vergelijking weer een stapje omhoog. De kale melkprijs stijgt met €0,62 tot €33,64 per 100 kilo. Dit is berekend bij 4,42% vet, 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo.

Waar de kale melkprijs van februari nog onder A-ware noteerde, komt de melkprijs van maart boven de prijs van A-ware uit. Voor de maximale melkprijs maakt de verhoging qua rangorde weinig uit. De maximale melkprijs stijgt naar €35,14 per 100 kilo. Hiermee noteert Vreugdenhil met de maximale melkprijs de laagste prijs voor maart, net als in februari.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden