Vreugdenhil Dairy Food

Inside Melk

Melkprijs Vreugdenhil plust, maar verliest terrein

12 Mei 2021 - Chanti Oussoren

Ook Vreugdenhil Dairy Foods doet een schepje bovenop de melkprijs voor april. Het is voor de zuivelverwerker de derde achtereenvolgende maandelijkse stijging na een langdurige periode van stabiliteit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vreugdenhil heeft de melkprijs over april met €0,40 verhoogd. De correctie is gedaan op zowel de vet- als eiwitprijs. De melkprijs die het zuivelconcern zelf communiceert stijgt hiermee naar €35,67 per 100 kilo. Dit is exclusief btw, bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk, 4,42% vet en 3,57% eiwit en inclusief premies voor kwaliteit, duurzaamheid en weidegang. De melkveehouders die biologische melk aan Vreugdenhil leveren, ontvangen over de maand april €53,94 per 100 kg melk. 

Melkprijs verliest terrein in vergelijker
In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker stijgt de kale melkprijs hiermee naar €34,04 per 100 kilo. Dit is berekend bij 4,42% vet, 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Hiermee zakt het zuivelconcern voor april 2 plekken in de prijsvergelijker. De maximale melkprijs van Vreugdenhil noteert op €35,54 per 100 kilo.

Om de melkprijs van Vreugdenhil objectief met andere verwerkers te vergelijken, kunnen we de uitbetalingsprijs het beste over een langere periode bekijken. Dit vanwege de wintertoeslag die het zuivelconcern hanteert in de periode van september tot en met januari. Wanneer we het gemiddelde van de afgelopen 12 maanden erbij pakken, noteert Vreugdenhil met een kale melkprijs van €34,45 ruimschoots bovenaan in de vergelijker.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden