Shutterstock

Nieuws Melk

Duitse melkveehouders op de barricade

27 Mei 2021 - 1 reactie

Een groep melkveehouders in Duitsland heeft vandaag (donderdag 27 mei) geprotesteerd voor het Bundeskartellamt in Bonn. Veehouders maakten daar beklag over de lage prijzen die melkverwerkers betalen, ondanks de verbeterde mondiale markt voor zuivel.

Zij vragen het kartelambt daarom te kijken naar de macht die de grote melkverwerkers zouden hebben bij het tot stand komen van de prijzen. De veehouders klagen over de sterk gestegen kosten. Verder zijn internationale zuivelprijzen flink opgelopen, maar heeft dat in Duitsland nog tot nauwelijks hogere prijzen voor boeren geleid. De melkverwerkers zijn volgens de boeren medeverantwoordelijk voor de ontstane situatie. Zij eisen dat er meer geld bij de melkveehouders in de portemonnee komt.

Boter en poeder duurder, melk nauwelijks
Door de internationaal verbeterde zuivelmarkt stegen ook in Duitsland de noteringen van onder meer boter en melkpoeder. Toch blijven de Duitse melkverwerkers terughoudend met het verhogen van de prijzen. Volgens het Duitse bureau voor de statistiek (BMEL) werd er voor de in maart geleverde melk €34,27 per 100 kilo betaald, bij 4,21% vet en 3,49% eiwit. Dat was slechts €0,28 per 100 kilo hoger dan in februari.

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
tm 27 Mei 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10892474/duitse-melkveehouders-op-de-barricade]Duitse melkveehouders op de barricade[/url]

Gas erop mannen, hier exact hetzelfde verhaal.... maandenlange stijgingen. maar de melkprijs, 2 keer krap een halve cent verhoogd!! een woord SCHANDALIG
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Varkens

Varkensvleesproductie Duitsland krimpt bijna 12%

Nieuws Grondstoffen

Duitsers telen vooral maïs als hernieuwbare grondstof

Analyse Aardappelen

Aardappelareaal daalt, maar frites trekt eigen plan

Nieuws Melk

Duitse zuivel zonder gas binnen 3 dagen plat

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief