Shutterstock

Nieuws Melk

Demonstraties voor hogere melkprijs in heel Europa

3 Juni 2021

In verschillende landen in Europa komen deze maand demonstraties omdat melkveehouders de melkprijs hoger willen zien. 27 mei waren er in het Duitse Bonn al demonstraties vanwege de relatief lage melkprijzen terwijl de zuivelnoteringen hard omhooggaan.

De European Milk Board (EMB) heeft de demonstraties in mei al aangekondigd. De melkveehouderijsector in Europa heeft nieuwe ondernemers nodig om voedsel te produceren en om dit mogelijk te maken moet het financieel gezien nog wel rendabel blijven, vindt de EMB.

De afgelopen jaren hebben veel Europese melkveehouders het zwaar. Onder andere extreme weersomstandigheden met vooral veel droogte zorgen voor financieel moeilijke omstandigheden. Gewasopbrengsten zijn lager, wat de kosten omhoog brengt. De melkprijs is ook al meerdere jaren op een lager niveau.

In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Boerenprotest

Blog: terugblik op boerenprotest in Stroe

Nieuws Stikstof

Boeren willen niet wijken voor Schiphol

Interview Roy Nillesen

'FDF maakt nú van verdienmodel topprioriteit'

Nieuws Varkensmarkt

FDF maakt zich sterk voor eerlijke varkensprijs

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief