Europa

financieel EuropeseUnie Europa euro

Inside Varkens

Europese varkensslacht groeit fors in prijscrisis

De varkensmarkt wordt geteisterd door slechte marktomstandigheden. Naast een zwakke vleesvraag wordt nu ook uit cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat duidelijk dat het aanbod zich Europa breed op een hoog niveau bevind. De slachtcijfers lagen over de eerste 6 maanden van dit jaar op een aanzienlijk hoger niveau.
21 September 2021
Brexit Londen

Nieuws Brexit

VK stelt importeisen uit wegens dreigende tekorten

Het Verenigd Koninkrijk (VK) stelt de invoering van de volledige controle voor de import van producten uit de EU opnieuw uit. De verplichte voormelding voor sanitaire en fytosanitaire (SPS) goederen is uitgesteld van 1 oktober 2021 naar 1 januari 2022. De fytosanitaire certificaten en controles en de nieuwe eisen aan gezondheidscertificaten worden op 1 juli 2022 van kracht.
15 September 2021
combine canada manitoba

Inside Granen&Grondstof

Grote verschillen in tarweprijs tussen EU en VS

De tarwenotering op de Europese Matif en de Amerikaanse CBoT hebben de afgelopen dagen een tegengestelde ontwikkeling door gemaakt. De Matif steeg naar het hoogste niveau sinds maart 2008 terwijl de CBoT inleverde. Wat is hier aan de hand?
25 Augustus 2021
melk zuivel melkveebedrijf melkpoeder

Inside Melk

Zuivelsector krijgt boost door Chinese import

De USDA voorspelt sterke prestaties voor de wereldwijde zuivelsector, vanwege groeiende Chinese import. De Amerikaanse zuivelexport is over de eerste 5 maanden van het jaar maar liefst bijna 75% gestegen. Melkproductieprognoses voor Australië en Nieuw-Zeeland worden bijgesteld.
26 Juli 2021
sloot natuur

Nieuws Nitraatrichtlijn

'Landbouw moet opdraaien voor kosten vervuiling'

De vervuiler betaalt. Dat principe geldt nog te weinig voor de agrarische sector stelt de Europese Rekenkamer in een deze week uitgekomen rapport. Vooral bij de vervuiling van water heeft de landbouw een belangrijke rol. En ook hier speelt de Kaderrichtlijn Water een centrale rol.
9 Juli 2021
graan - agri soja - agri

Inside Granen & Grondstof

Voorzichtige groei in het Europese areaal soja

In de Europese Unie wordt dit seizoen iets meer soja geteeld. Vooral in Italië wint de teelt aan populariteit. De voorspelde opbrengsten stijgen in de EU nog harder dan het areaal.  
5 Juli 2021
Brussel EuropeseUnie Europa

Nieuws Melk

Demonstraties voor hogere melkprijs in heel Europa

In verschillende landen in Europa komen deze maand demonstraties omdat melkveehouders de melkprijs hoger willen zien. 27 mei waren er in het Duitse Bonn al demonstraties vanwege de relatief lage melkprijzen terwijl de zuivelnoteringen hard omhooggaan.
3 Juni 2021
china Coronavirus

Opinie Han de Jong

Azië blijft de kar trekken, wat doen de EU en VS?

Het optimisme van ondernemers in Azië blijft toenemen. De knauw in de Europese dienstensector is stukken minder dan in het voorjaar. En Thanksgiving eist tol in de VS. 
4 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden