FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina breidt PlanetProof verder uit

17 Juni 2021 - 3 reacties

FrieslandCampina gaat circa 100 melkveebedrijven extra werven voor de PlanetProof-melkstroom. Dit vanwege een recente toenemende marktvraag en een uitbreiding van het productsegment. In februari moest het zuivelconcern juist contracten met tientallen melkveebedrijven met PlanetProof ontbinden.

Het zuivelconcern gaat dit jaar meer producten voorzien van het keurmerk On the way to PlanetProof. "Dankzij een recente toenemende marktvraag kunnen we gaan starten met de productie van Campina-kwark onder het keurmerk en het assortiment On the way to PlanetProof-kaas uitbreiden", aldus Bas Roelofs, directeur FrieslandCampina Nederland, in een verklaring.

Om dit mogelijk te kunnen maken gaat FrieslandCampina deze zomer nieuwe melkveebedrijven werven voor de melkstroom. Voor de extra inspanningen die melkveehouders leveren voor de melkstroom op de gebieden dier, natuur en klimaat ontvangen zij een extra vergoeding van €0,02 per kilo bovenop de melkprijs. Dit is ook terug te zien in de Boerenbusiness melkprijsvergelijker.

Volgens perswoordvoerder Jan Willem Ter Avest gaat het over een uitbreiding van circa 100 melkveebedrijven. "We hebben een overzicht van melkveehouders die voldoen aan de criteria. Hieruit we gaan werven en hierbij kijken we ook kritisch naar de ligging van de melkveebedrijven om bij het transportproces en de melkverwerking efficiëntie en duurzaamheid te waarborgen". 

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Abonnee
mij 17 Juni 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10892837/frieslandcampina-breidt-planetproof-verder-uit]FrieslandCampina breidt PlanetProof verder uit[/url]
haha nou hoor hier van de veehouders dat ze niks anders doen dan anders alleen dat ze meer grasland moeten hebben en ze hebben al voer genoeg en wacht maar als er straks genoeg zijn dan word het uiteindelijk een verplichting en anders kun je niet meer leveren of krijgt een korting wacht maar af!!!
Oogkleppen 19 Juni 2021
Dit betekend weer meer administratie en weer meer kosten. De controlerende instanties zijn de lachende 3de.

seosprendimai 29 Juni 2021
https://seosprendimai.lt/google-reklama-google-ads/
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Duurzaamheid

PlanetProof-melkplas laat lichte groei zien

Nieuws FrieslandCampina

Noord-Hollandse boeren gezocht voor keurkazen

Nieuws Melk

Zorgen over verscherping eisen PlanetProof

Nieuws Food

RFC brengt PlanetProof-kaas naar schappen Aldi

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief