PlanetProof

weidegang

Nieuws Planet Proof

SMK wil meer comfort en bewegingsruimte voor koe

Melkveehouders die Planet Proof-gecertificeerde melk produceren, moeten vanaf volgend jaar zwaarder inzetten op koecomfort. Dit heeft de Stichting Milieukeur (SMK) bekend gemaakt. Boeren moeten voldoen aan een reeks aanvullende criteria. Boxen moeten ruimer, koeien hebben meer bewegingsvrijheid nodig.
21 December 2022
FrieslandCampina Planetproof

Nieuws Stichting Milieukeur

'Maak 30 miljoen euro vrij voor deelname keurmerk'

Stichting Milieukeurmerk (SMK) roept het kabinet ook om de kosten te vergoeden die Nederlandse boeren en tuinders maken voor het voeren van een verduurzamingskeurmerk. De totale jaarlijkse directe kosten voor deelname Beter Leven 2 en 3 sterren, biologisch, Demeter, EKO en On the way to PlanetProof schat SMK in op €30 miljoen.
12 September 2022
veevoer melkveebedrijf koeien voerhek rusland

Achtergrond melk

Zorgen over bijzondere melkstromen door oorlog

De melkveehouderij in de EU zal volgens directeur-generaal Michael Scannel van DG Agri van de EU relatief weinig gevolgen ondervinden van de oorlog in Oekraïne. Bijzonder melkstromen worden evenwel niet in dit plaatje meegenomen.
16 Maart 2022
FrieslandCampina Planetproof

Nieuws Duurzaamheid

PlanetProof-melkplas laat lichte groei zien

Het aandeel PlanetProof-melk in Nederland groeit. Ook het aantal gecertificeerde legpluimveebedrijven dat onder het keurmerk produceert, neemt snel toe, zo blijkt uit cijfers van Stichting Milieukeur.
16 Maart 2022
consumenten certificaat

Opinie Krijn J. Poppe

Certificering en labelen: meer of minder zuur?

Misschien kan de overheid maar beter de minimumeisen in de markt vergroten in plaats van te vertrouwen op de consument die met de toegevoegde informatie de juiste keuze maakt. Zelf zie ik ook veel in een tussenweg: één bedrijfscertificering op een complete set van issues.
1 Februari 2022
kaas

Nieuws FrieslandCampina

Noord-Hollandse boeren gezocht voor keurkazen

FrieslandCampina wil naast de gewone kaas met het PlanetProof-keurmerk ook Noord-Hollandse PlanetProof-kaas gaan aanbieden. Deze kaas van Noord-Hollandse melk moet worden geproduceerd in Lutjewinkel en heeft in de markt een meerwaarde. FrieslandCampina zoekt hiervoor zo'n tachtig boeren.
19 Januari 2022
gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang grazen

Nieuws Melk

Zorgen over verscherping eisen PlanetProof

De stichting Milieukeur (SMK) scherpt de eisen voor Planet proof-melk verder aan. Volgend jaar is bijvoorbeeld 5% meer eiwit van eigen land nodig en ook 5% meer kruidenrijk grasland plus een bedrijfsnatuurplan. Dit tot ongenoegen van niet alleen melkveehouders. Ook verwerkers maken zich zorgen over de haalbaarheid en houdbaarheid van het hele pakket.
18 December 2021
melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Melk

SMK past PlanetProof-eisen voor melk weer aan

De eisen voor PlanetProof Melk worden per 1 januari 2022 weer aangepast, meldt de Stichting Milieukeur (SMK). Belangstellenden kunnen hun reactie geven op het concept-certificatieschema, dat is vastgesteld. De oogst uit de inspraakronde, die op 4 november plaatsvindt, wordt meegenomen bij het definitief vaststellen van het certificatieschema.
22 September 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox