PlanetProof

FrieslandCampina Planetproof

Nieuws Melk

Stichting Milieukeur op vingers getikt

Stichting Milieukeur, de organisatie achter het On the way to PlanetProof-label is door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt. De claim dat On the way to PlanetProof voor zuivel zou leiden tot betere natuur is onjuist.
9 November 2023
Planetproof Gijs Droge

Interview Gijs Dröge

'PlanetProof maakt gangbaar duurzamer'

On the way to PlanetProof bestaat vijf jaar. Tijd voor een interview met Gijs Dröge, directeur van Stichting Milieukeur. 'On the way wil zeggen dat je voortdurend onderweg bent om elke keer weer het niveau verder te verhogen. Dat is niet altijd makkelijk.' 
9 Oktober 2023
melkveebedrijf weidegang kalf

Nieuws Melk

Weidegang voor jongvee extra eis in PlanetProof

Om aan het keurmerk On the way to PlanetProof te (blijven) voldoen, moeten melkveehouders hun jongvee ook weiden. PlanetProof laat vanaf dit jaar borgen dat ook jongvee in de eerste twee levensjaren ruime weidegang krijgt. Stichting Weidegang heeft hiervoor een aanpak uitgewerkt.
27 Juli 2023
Planetproof

Nieuws melk

Keurmerken SMK draaien goed, maar niet bij melk

Met de Stichting Milieukeur (SMK) gaat het zakelijk gezien steeds iets beter. Dit door de overheid gesteund verduurzamingsvehikel presenteert toenemend positieve cijfers, met vorig jaar een positief resultaat van bijna €320.000. Toch loopt niet alles even goed. Bij melk werd nog altijd verlies gedraaid.
14 April 2023
Albert Heijn

Analyse Keurmerken

Keuze CBL voor 'Beter voor' maakt veel los

De keuze van de Nederlandse supermarkten en foodservicebedrijven voor het Beter voor Natuur & Boer-programma van Albert Heijn als basis voor een nieuw topmerk, maakt heel wat los in keurmerkenland. Met name de Stichting Milieukeur, eigenaar van het 'On the way to PlanetProof'-keurmerk, maakt zich zorgen.
6 April 2023
weidegang

Nieuws Planet Proof

SMK wil meer comfort en bewegingsruimte voor koe

Melkveehouders die Planet Proof-gecertificeerde melk produceren, moeten vanaf volgend jaar zwaarder inzetten op koecomfort. Dit heeft de Stichting Milieukeur (SMK) bekend gemaakt. Boeren moeten voldoen aan een reeks aanvullende criteria. Boxen moeten ruimer, koeien hebben meer bewegingsvrijheid nodig.
21 December 2022
FrieslandCampina Planetproof

Nieuws Stichting Milieukeur

'Maak 30 miljoen euro vrij voor deelname keurmerk'

Stichting Milieukeurmerk (SMK) roept het kabinet ook om de kosten te vergoeden die Nederlandse boeren en tuinders maken voor het voeren van een verduurzamingskeurmerk. De totale jaarlijkse directe kosten voor deelname Beter Leven 2 en 3 sterren, biologisch, Demeter, EKO en On the way to PlanetProof schat SMK in op €30 miljoen.
12 September 2022
veevoer melkveebedrijf koeien voerhek rusland

Achtergrond melk

Zorgen over bijzondere melkstromen door oorlog

De melkveehouderij in de EU zal volgens directeur-generaal Michael Scannel van DG Agri van de EU relatief weinig gevolgen ondervinden van de oorlog in Oekraïne. Bijzonder melkstromen worden evenwel niet in dit plaatje meegenomen.
16 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden