Jarretera / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Plus maakt zuivel huismerk helemaal biologisch

30 Juni 2021 - Linda van Eekeres - 2 reacties

Alle verse melk en karnemelk in een literpak van het huismerk van Plus zijn vanaf deze week standaard biologisch. Vanaf eind juli volgt de yoghurt en medio september de 0,5 literpakken. De klant blijft dezelfde prijs betalen en de melkveehouders krijgen de meerprijs die bij biologisch past, meldt de supermarkt.

Zo'n 1.000 biologische koeien zorgen jaarlijks voor ruim 7,8 miljoen liter duurzame melk voor Plus. Na een korte overgangsfase van een paar maanden, gaat Plus de biologische melk uitsluitend bij Nederlandse melkveehouders inkopen. 

Plus legt het verschil zelf bij. "Biologische melk is beter voor de klant, de boer, de koe en het milieu", zegt Eric Leebeek, commercieel directeur bij Plus in een verklaring op de website van de supermarkt. "De koeien hebben meer ruimte, leven gezonder en krijgen biologisch gecertificeerd veevoer. Biologische boeren zorgen goed voor de bodem, dragen bij aan biodiversiteit en werken zonder gewasbeschermingsmiddelen. Uiteraard betalen we onze boeren de meerprijs die past bij biologisch."

Komende drie jaar verdubbeling omzet biologisch
De komende 3 jaar wil de keten het biologische huismerk assortiment met meer dan 50% uitbreiden en zet daarmee in op een verdubbeling van de omzet van het biologische huismerk. Sinds 2010 zijn alle bananen bij Plus 100% Fairtrade gecertificeerd en sinds 2012 verkoopt de supermarkt geen scharreleieren meer. Alle eieren zijn minimaal vrije uitloopeieren met het Beter Leven keurmerk 2-sterren. Steeds heeft de keten de meerprijs zelf betaald, stelt Plus.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Student 30 Juni 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10893047/plus-maakt-zuivel-huismerk-helemaal-biologisch]Plus maakt zuivel huismerk helemaal biologisch[/url]
Sinds wanneer is biologisch beter voor het milieu? Zelfs in Wageningen zijn het er over eens dat dit vaak niet het geval is, meestal is de benodigde ruimte en energie zelfs vele malen groter dan bij gangbare productie.

Het blijkt weer dat emotie belangrijker is dan feiten.
Henk. 15 Juli 2021
Stel : Dat als de gehele wereld biologisch gaat boeren, en als de gehele wereld geen vlees meer gaat eten.! Dan is er zowiezo 25 % meer landbouwgrond nodig (Het begint erop te lijken dat er nog veel meer landbouwgrond nodig zal zijn.!), en er zal 20 % van de wereld bevolking gaan sterven.!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox