Supermarktketens

melkveebedrijf koeien weidegang Engeland UK

Nieuws Melk

Bijna elk Brits huishouden koopt zuivel en dit valt op

In Groot-Brittannië hebben de supermarkten vorig jaar 1,2% minder zuivel verkocht dan in topjaar 2020, maar dit kwam niet doordat veel kopers van zuivel afhaakten. Bijna alle Britten kochten zuivel. Gemiddeld werden vorig jaar wel iets kleinere volumes per klant gekocht, blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Kantar.
17 Januari 2022
supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws Marktbescherming

Nieuwe wet van kracht tegen oneerlijke handel

De Wet Oneerlijke Handelspraktijken (OHP) in de landbouw- en voedselketen treedt maandag 1 november in werking. Onder ander boeren krijgen door deze wet extra bescherming tegen grotere partijen in de keten en dat moet de onderhandelingspositie versterken.
1 November 2021
supermarkt groente

Nieuws Keten

Supermarkt wil duurzame boer niet meer betalen

Supermarkten willen geen harde afspraken maken over het betalen van een hogere prijs aan boeren die duurzamer produceren. Demissionair landbouwminister Carola Schouten pleit in het programma voor een heffing op minder duurzame producten.
30 September 2021
supermarkt Albert Heijn vleeswaren

Nieuws Varkens

Duitse supermarkt wil enkel Duits varken in schap

De REWE Group, waartoe meerdere Duitse supermarktketens behoren, heeft bekend gemaakt vanaf augustus 2022 enkel nog Duits varkensvlees in haar schappen aan te willen bieden. Er klonk recent nogal wat kritiek over aanbiedingen met goedkoop buitenlands vlees in Duitse supermarkten.
25 Augustus 2021
supermarkt varkensvlees Duitsland vlees

Nieuws Varkens

ISN: Duits varkensvlees vooraan in winkelschap

Het Duitse verbond van varkenshouders ISN eist dat Duits varkensvlees voorrang krijgt in de winkelschappen van de supermarkten in Duitsland. De organisaties hekelt het gestunt van supermarktketens met buitenlands varkensvlees en spreekt van 'harde klap in het gezicht van lokale varkenshouders'.
23 Augustus 2021
supermarkt Coronavirus hamsteren

Inside Melk

Waarom is er angst voor lege zuivelschappen in VK?

In het Verenigd Koninkrijk wordt er gevreesd voor een ontwrichte zomer als het gaat om de beschikbaarheid van melk. Momenteel zorgen tekorten aan vrachtwagenchauffeurs ervoor dat niet alle melk aan winkels geleverd kan worden.
2 Augustus 2021
supermarkt Plus

Nieuws Melk

Plus maakt zuivel huismerk helemaal biologisch

Alle verse melk en karnemelk in een literpak van het huismerk van Plus zijn vanaf deze week standaard biologisch. vanaf eind juli volgt de yoghurt en medio september de 0,5 liter pakken. De klant blijft dezelfde prijs betalen en de boeren krijgen de meerprijs die bij biologisch past, stelt de supermarkt.
30 Juni 2021
supermarkt Albert Heijn fruit

Opinie Durk Bosma

Er is iets vreemds met de duurzaamste supermarkt

Verwarring alom: wie is nou de duurzaamste supermarkt? Albert Heijn? Nee toch Plus. Oh nee, ook SPAR, Jan Linders en Boni. Durk Bosma heeft zijn levensgrote twijfels bij twee bekende rankings.
8 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden