Shutterstock

Nieuws MELK

Nog altijd weinig runderen aan de slachthaak

27 Juli 2021 - Redactie Boerenbusiness

Het hele jaar worden er in Nederland al weinig runderen geslacht. Ook de afgelopen maanden is hier geen verandering in gekomen en stoten veehouders relatief weinig dieren af.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Werden er in het eerste half jaar van 2020 nog zo'n 269.000 runderen verwerkt in de Nederlandse slachthuizen, in de eerste helft van 2021 is dit gedaald tot zo'n 247.000. Een daling van ongeveer 8%. Dat blijkt uit de marktstatistieken van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Historisch laag
Ook vergeleken met eerdere jaren worden er slechts weinig runderen verwerkt. De laatste keer dat het aantal geslachte dieren op een nog lager niveau lag, was bij de afschaffing van het melkquotum in 2015. In dat jaar werden er in de eerste helft van het jaar slechts 228.000 runderen van veebedrijven afgevoerd

{{dataviewSnapshot(43_1627372753)}}.

Opleving in twee helft jaar
Traditioneel ligt de runderslacht in de loop van de tweede helft van het jaar wat hoger. Veehouders zullen de balans opmaken wat betreft benutting van de hoeveelheid fosfaatrechten. Mogelijk dat door de relatief lage uitstoot in de eerste helft van dit jaar, er in de tweede helft van het jaar wat extra vee moet worden afgestoten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden