testing / Shutterstock.com

Nieuws Halfjaarcijfers

Chinese zuivelgigant Yili laat sterke groei zien

7 September 2021

Yili, het grootste zuivelconcern van China en tevens actief in Nederland, kan succesvol terugkijken op de prestaties in de eerste helft van 2021. Zowel de omzet als winstcijfers laten een sterke groei zien.

De omzet steeg tussen januari en juli met bijna 20% tot 56,5 miljard Chinese Yuan, wat omgerekend neerkomt op een slordige €7,3 miljard. De winst steeg zelfs met 42% tot 5,3 miljard Yuan. In het licht van de coronacrisis en de negatieve invloed hiervan op de mondiale zuivelmarkt zijn de cijfers indrukwekkend te noemen.

Yili zelf dankt de groeicijfers aan de goede afzet van merkenzuivel waar het concern in toenemende mate op inzet. Vanwege veranderend concumentengedrag, als gevolg van de coronapandemie, focust Yili zich ook niet onverdienstelijk op e-commerce.

Voorbij FrieslandCampina en Fonterra
Met de sterke halfjaarcijfers zet de opmars van Yili door. De productiecapaciteit bedraagt naar eigen zeggen ondertussen bijna 14 miljoen ton per jaar. In het afgelopen jaar drong Yili de top 5 van grootste zuivelconcerns ter wereld binnen, en streefde daarmee onder meer FrieslandCampina en Fonterra voorbij. In ons land heeft het Chinese zuivelconcern een R&D centrum op de Wageningen Campus.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Resultaten

Lockdown op thuismarkt remt zuivelgigant Yili niet

Nieuws Varkens

Tönnies leed fors omzetverlies in 2021

Nieuws Jaarcijfers 2021

Winst en dividend omlaag bij AgruniekRijnvallei

Analyse Jaarcijfers

Machinebouwers stapelen record op record

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox