Bel Leerdammer

Nieuws Melk

Leerdammer verder onder nieuwe manager

6 Oktober 2021 - Klaas van der Horst

Kaasconcern Royal Bel Leerdammer in Schoonrewoerd krijgt na de overname door het Franse zuivelconcern Lactalis een nieuwe algemeen manager. Onder zijn leiding moet er een nieuwe strategie komen.

Dit meldt Bel Leerdammer in een bekendmaking aan de leveranciers. Jan Verbessem wordt de algemeen manager die het huidige Nederlandse management gaat aansturen. Verbessem is nu commercieel manager voor België en Nederland en werkt sinds 2009 bij Lactalis. Daarvoor heeft hij diverse jaren gewerkt voor de VanDrie Group.

Nieuwe naam
De naam van de Nederlandse onderneming blijft tot nader bericht Royal Bel Leerdammer. Dat blijft niet zo. Er komt een nieuwe naam, maar die moet ook eerst nog worden gevalideerd, zo wordt gemeld. Mogelijk heeft dit te maken met de 'koninklijke' titel die Bel Leerdammer voert. Over enige tijd is ook een nieuwe strategie te verwachten, wordt de leveranciers verteld.

Lactalis geeft aan dat het ingenomen is met de overname van het Leerdammer kaasmerk. "Het is in Europa de nummer één op de markt van de plakken kaas, nummer twee op de totale Duitse kaasmarkt, nummer vier op de Franse markt en nummer drie op de Italiaanse markt voor harde kazen," zo somt het op.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Zuivelreus Lactalis ziet omzet en winst groeien

Achtergrond Boerenprotest

Frans boerenprotest lokt debat uit over prijzen

Nieuws melk

Franse 'camembert-oorlog' duurt voort

Nieuws Melk

Melkveehouders en Lactalis twisten over melkprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden