DMK

Nieuws Zuivel

DMK beperkt belang in zuivelhandel Fude+Serrahn

6 Oktober 2021

De Duitse DMK Groep beperkt het belang in Fude+Serrahn. Daarmee verliest DMK de formele zeggenschap over het grootste zuivelhandelshuis van Duitsland. Een verkoopsom van het belang is niet bekend gemaakt.

DMK is de grootste Duitse zuivelcoöperatie met een omzet van €5,8 miljard, en had tot nog toe ook een meerderheidsaandeel van 51% in Fude+Serrahn. Het in Hamburg gevestigde handelshuis rapporteerde over 2019 een omzet van €1,1 miljard en een winst van €8 miljoen.

Concurrent
Fude+Serrahn werd de laatste jaren steeds meer zelf een zuivelproducent. Het heeft een grote positie op de Duitse boter-, en roommarkt met meerdere eigen fabrieken, die het in sommige gevallen had overgenomen van DMK. Daarmee werd het een soort concurrent van het moederbedrijf. Naast boter en room, produceert Fude+Serrahn ook toetjes.  

Met de vergroting van het eigen belang van 49 naar 90% door Fude+Serrahn gaat ook een meerderheidsbelang in weiverwerker Biolac naar het Duitse handelshuis toe. DMK geeft aan zich met de beperking van haar belang verder te willen concentreren op de kernactiviteiten in productie van consumentenzuivel en babyvoeding.

Beesten
De fabriek van DMK in Beesten.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

DOC Kaas tikt bijna €50,00 aan met kale prijs

Nieuws DMK Group

DMK schaalt op in plantaardige zuivel

Inside Melk

DMK wil in 2022 vaste melkprijs testen bij DOC

Analyse Zuivelcoöperatie Sodiaal

Hoe Sodiaal op ramkoers raakte met melkveehouders

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief