Shutterstock

Nieuws Retail

Supermarkt PLUS komt met een vogelvriendelijke kaas

3 November 2021 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Supermarktketen PLUS komt onder het eigen huismerk met een vogelvriendelijke kaas. Onder het label Klaverland Boerenbuiten wordt een volvette kaas gemaakt, waarvan de melk afkomstig is van vier Friese melkveebedrijven die extra aandacht besteden aan de weidevogels en de biodiversiteit. Plus werkt hiervoor samen met de start-up De Fryske.

De melk is afkomstig van 4 melkveebedrijven uit Friesland, die ook melk leveren aan De Fryske. De melkveebedrijven ontvangen een toeslag op de melkprijs voor de melk die zij leveren aan PLUS. Klaverland Boerenbuiten is een volvette kaas die wordt gemaakt van niet afgeroomde melk. Het is bovendien een kaas die natuurlijk gerijpt is, vrij van kleurstoffen en E-nummers en geschikt voor vegetariërs, meldt PLUS.

De Fryske is in 2017 opgericht door Catharinus Wierda en wil zich in de markt onderscheiden met melk die geproduceerd is door melkveebedrijven die extra aandacht geven aan weidevogelbeheer. De melkveebedrijven "boeren op een minder intensieve manier en zetten zich in voor meer biodiversiteit. De natuur krijgt daarbij alle ruimte waardoor weidevogels zoals de grutto kunnen overleven", motiveert PLUS in een verklaring.

Betere samenstelling van melk
"Minimaal 20% van het boerenland wordt nauwelijks bemest. De boeren houden het land bewust nat en maaien het gras pas na het broedseizoen. De koeien die de melk geven lopen minimaal 180 dagen per jaar buiten in de wei en krijgen zoveel mogelijk natuurlijk gras dat voor een betere samenstelling van de melk zorgt", vervolgt de supermarktketen.

Marcus Husselman, Category manager PLUS, laat in de verklaring weten: "Door bewust te kiezen voor producten van Nederlandse boeren die zich enorm inzetten voor vogels en het landschap, krijgen weidevogels meer kans om in ons landschap te blijven. We zijn trots dat de Vogelbescherming onze vogelvriendelijke kaas Klaverland Boerenbuiten opneemt in de Zuivelwijzer." Deze zogeheten vogelvriendelijke zuivelwijzer van de Vogelbescherming meldt volgens de organisatie de plaatsen waar vogelvriendelijke zuivelproducten (kaas, melk en yoghurt) te koop zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
SjefO 3 November 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10895008/supermarkt-plus-komt-met-een-vogelvriendelijke-kaas]Supermarkt PLUS komt met een vogelvriendelijke kaas[/url]
En maar kruimels creëren, goed bezig om een kei mooi product als melk op te knippen in allerlei flut kwaliteiten, de consument wordt er hoorndol van.
Melk van een weide met weidevogels is niet beter dan melk uit een weiland zonder deze vogels.
Je moet een product als melk niet vervuilen met allerlei onzin.
Als je aan weidevogel beheer wil doen heeft de overheid daar andere subsidie mogelijkheden .
Blijf weg met die onzin bij een mooi product als melk
ikke 5 November 2021
weidevogel melk, kan niet anders bestempeld worden, als melk, waar in het voer, mest zit, wat van die vogels afkomt, is dat wat een mooi verhaal is, het is wel de werkelijkheid.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Analyse Zuivel Business

Room en poeder zwakker in tamme zuivelmarkt

Nieuws melk

Coöperatie Rouveen boekt meer omzet

Nieuws Ondernemen

De Fryske wordt coöperatie van boeren én klanten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden