Shutterstock

Nieuws Zuivelmarkt

EEX lanceert nieuwe Europese kaasindices

17 November 2021 - Wouter Baan

De European Energy Exchange (EEX) heeft nieuwe indices voor diverse soorten kazen gelanceerd. De bedoeling is om hiermee de kaasmarkt meer transparant te maken.

De indices worden wekelijks op woensdag opgesteld voor Gouda kaas, cheddar (mild en curd) en mozzarella. De input hiervoor wordt opgehaald bij verschillende, naar eigen zeggen, toonaangevende zuivelbedrijven die de kazen verhandelen.

Meer transparantie 
Peter Blogg, agrarisch commodity expert bij de EEX, geeft aan dat de nieuwe indices een volgende stap zijn naar meer transparantie op de Europese zuivelmarkt. Er waren al indices voor boter, weipoeder, magere melkpoeder en melk. Daarbij is er ook een index voor aardappelen.

Het initiatief van de EEX is niet het eerste initiatief voor meer transparantie op de de Europese kaasmarkt. Sinds enkele jaren publiceert DCA Markets iedere week de spotprijzen voor nagenoeg alle zuivelfabricaten, waaronder ook de bovenstaand genoemde kazen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden