POV

Nieuws Varkens

Brede steun voor herkozen POV-voorzitter Verriet

30 November 2021

Voorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), Linda Verriet, is door de leden van de POV voor een periode van vier jaar herbenoemd. Dat gebeurde gisteren (maandag 29 november) op de algemene ledenvergadering van de belangenorganisatie.

Verriet nam de voorzittershamer in november 2018 over van Ingrid Jansen. Nu ze voor vier jaar herbenoemd is, hanteert ze deze ook nog zeker tot 2025. Maar liefst 99% van de leden stond achter de benoeming.

Werken aan waardering en ruimte
Verriet dankte de leden voor de brede steun. Ze gaf aan dat de afgelopen jaren turbulent waren, maar dat ze er nog elke minuut trots op is dat ze de varkenssector mag vertegenwoordigen. "De POV is gegroeid tot een sterke organisatie met groot draagvlak. POV is ook een volwaardige gesprekspartner voor politiek, overheden en ketenpartijen." Daarbij stipte Verriet aan dat de sector binnen de Haagse politiek alsook bij overige overheden meer waardering en ruimte verdient, en dat ze zich daar ook de komende jaren sterk voor maakt. Dit zodat varkenshouders zich kunnen blijven ontwikkelen en hun bedrijven sterker kunnen maken voor de toekomst.

boerenbusiness.nl

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Arjan Schimmel

'Gehele zuivelsector moet weer met een stem spreken'

Nieuws stikstof

Stikstofclaim ziet oplossing voor PAS-melders

Nieuws Aardappelen

LTO’er Andries Middag nieuwe directeur van Vavi

Nieuws Stikstof

Postende boeren bij Kamer brengen discussie op gang

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief