Belangenbehartiging

ZuivelNL Arjan Schimmel

Interview Arjan Schimmel

'Gehele zuivelsector moet weer met een stem spreken'

Wij zijn er voor alle melkveehouders. Bovendien zijn LTO en de NMV sinds de oprichting van ZuivelNL kleiner geworden. Het is van groot belang dat we als sector weer met één stem spreken, zodat we een sterkere overlegpartner worden en ons niet meer uit elkaar laten spelen. Dan kunnen we als sector meer bereiken, zegt Arjan Schimmel, voorzitter van ZuivelNL.
17 Mei 2022
veehouderij stal nieuwbouw varkensstal Stallenbouw

Nieuws stikstof

Stikstofclaim ziet oplossing voor PAS-melders

Christianne van de Wal, minister van Natuur en Stikstof, kan twee vliegen in één klap slaan als zij èn latente stikstofruimte ophaalt èn PAS-melders helpt. Dit stelt Stichting Stikstofclaim. Zowel het milieu als de boeren kunnen worden geholpen.
7 April 2022
Andries Middag

Nieuws Aardappelen

LTO’er Andries Middag nieuwe directeur van Vavi

LTO Noord bestuurslid Andries Middag is de opvolger van Hylke Brunt als directeur van de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi). Middag werkte eerder aan onderwerpen rond duurzaamheid, innovatie en economie. Deze strategische vraagstukken worden ook bij de Vavi verder uitgebouwd.
8 Februari 2022
stikstof Boerenbusiness Tweede Kamer

Nieuws Stikstof

Postende boeren bij Kamer brengen discussie op gang

Al zo'n vijf weken posten de boeren van de groep BoerenNL voor de ingang van de tijdelijke Tweede Kamer. Om te praten over de stikstofproblematiek, de boodschap over te brengen en begrip te kweken. En om een gelijke behandeling te vragen, zoals voor het wegverkeer en de landbouw.
1 December 2021
Boerenbusiness

Nieuws Varkens

Brede steun voor herkozen POV-voorzitter Verriet

Voorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), Linda Verriet, is door de leden van de POV voor een periode van vier jaar herbenoemd. Dat gebeurde gisteren (maandag 29 november) op de algemene ledenvergadering van de belangenorganisatie.
30 November 2021
boerenprotest

Nieuws Belangenbehartiging

BoerenNL wil boerenbelang beter laten doorklinken

Veehouders en akkerbouwers vanuit het hele land hebben dinsdagavond in Nijkerk BoerenNL opgericht. Dit samenwerkingsverband moet politiek, belangenbehartigers en andere partijen die zich met de landbouw bemoeien, zoals banken en taxateurs, laten zien wat de macht van de boer is.
27 Oktober 2021
boerenprotest

Opinie Vergaderboer Twee

Hoe boeren de belangen behartigen

Al jaren blijkt de agrarische sector niet in staat zich te verbinden en een effectief weerwoord te geven tégen alle negativiteit en framing van partijen en personen, die vinden dat ‘alles anders moet’ of die zelfs geen enkele dierhouderij meer willen. Daardoor blijft het een gevecht in de marge, meestal reactief.
28 Augustus 2021
boer klompen boerenprotest

Nieuws Politiek

Communicatie over LNV Community 'ongelukkig'

De oproep van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) aan boeren zich aan te melden voor de LNV Community heeft voor onrust gezorgd. Onder andere de Producenten Organisatie Varkens (POV) en Farmers Defence Force (FDF) lieten zich kritisch uit. Ze vinden dat het ministerie de belangenorganisaties buitenspel zet.
10 Augustus 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox