Eigen foto

Nieuws melk

Ivoorkust vraagt FrieslandCampina om hulp

6 December 2021 - Klaas van der Horst

Het ministerie van Landbouw in Ivoorkust heeft  FrieslandCampina benaderd om mee te denken bij de opzet van een eigen zuivelproductie in het land. Dit heeft Roger Adou, directeur voor West-Afrika van FrieslandCampina gezegd tegen een aantal Afrikaanse media. Het Nederlandse bedrijf ziet ook andere kansen in het land.

Punt is dat Ivoorkust nu slechts in 18% van de behoefte aan zuivel kan voorzien met eigen productie. Dat komt omdat het geen zuivelland is. Omdat zuivel een bron van sterk geconcentreerde voedingsmiddelen is, wil het land de eigen zuivelproductie toch verhogen, net als Nigeria doet.  In het geval van Ivoorkust zal dat wel langzaam gaan. Daarom is ook veel importproductie nodig.

FrieslandCampina kan daar een rol bij spelen, zo geeft het bedrijf aan. In 2014 nam het de activiteiten van Olam over in Ivoorkust. Daarmee heeft het een fabriek en een sterk merk in handen, plus de mogelijkheid om verder te groeien.

In Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust, is sinds enige tijd ook het regionale hoofdkantoor van FrieslandCampina gevestigd.

Adou
Directeur West-Afrika, Roger Adou

Volgens Adou haalt FrieslandCampina nu 10% van de omzet uit Afrika. In 2030 moet dat percentage zijn verdubbeld. De bevolking groeit snel in Afrika, maar voor de meeste landen is zelfvoorzienendheid op gebied van de zuivelproductie geen haalbare kaart, zo meent FrieslandCampina. Slechts een enkel land, zoals Oeganda, kan in de eigen behoefte voorzien. In de meeste andere gevallen is import het enige alternatief.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina bundelt klimaatvoorlopers

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden