Agrifoto

Achtergrond Beurs

Koers ForFarmers blijft laag, ondanks eigen inkoop

20 December 2021 - Wouter Baan

Toen ForFarmers bijna 3 weken geleden het inkoopprogramma van eigen aandelen afkondigde, ging de koers aanvankelijk snel omhoog. Het aandeel weet vooralsnog niet door te stoten naar boven en blijft onder €4 noteren.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Begin deze maand startte ForFarmers met het inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van maximaal €50 miljoen. Het programma wordt uiterlijk 31 december 2022 afgerond. Iedere week wordt de markt geïnformeerd over de voortgang van het programma. Het totaal aantal aandelen dat tot vandaag is ingekocht, bedraagt 1.267.008 stuks voor een bedrag van €4.921.000. De kop is daarmee van het inkoopprogramma af. 

Direct na bekendmaking van het opkoopprogramma ging de koers met zo'n 10% omhoog. Op woensdag 8 december tikte de koers even de €4 aan, maar zakte vervolgens weer terug. In de afgelopen week bewoog de slotkoers stabiel rond de €3,90, ondanks dat ForFarmers in die periode zelf ruim 500.000 aandelen opkocht. 

Beleggers terughoudend 
Beleggers lijken ForFarmers links te laten liggen. Daarbij staat het beurssentiment wat onder druk, als gevolg van de omikronvariant van het coronavirus. Kijkend naar de prestaties van het veevoerconcern, dan vallen die behoorlijk tegen. Voor de wat langere termijn is het afzetperspectief in Noordwest-Europa niet florissant, vanwege de verwachte krimp van de veestapel.

Aanvankelijk wilde ForFarmers zich hiertegen wapenen door nieuwe markten aan te boren en buiten Europa te groeien. Kortgeleden werd echter aangekondigd dat het contract met huidig CEO Yoram Knoop niet wordt verlengd en dat de zoektocht naar een opvolger is gestart. Ook werd toen bekendgemaakt dat de nieuwe strategie die loopt tot 2025, wordt aangescherpt en mogelijk herzien. 

Diverse banken en analistenbureaus besloten recent om ForFarmers van de kooplijst te schrappen. Daarbij bouwt pensioenfonds APG haar belang af. Medio 2020 had APG nog een belang van 10%, maar dat was in november afgebouwd tot minder dan 3%. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden