Shutterstock

Nieuws Melkveestapel

2.500 stoppers in Duitse melkveehouderij

23 December 2021 - Wouter Baan

Het aantal melkveehouders in Duitsland holt achteruit. In het afgelopen jaar hielden ruim 2.500 ondernemers het voorgezien, zo blijkt uit cijfers van statistiekdienst Destatis. Ook het aantal melkkoeien krimpt gestaag.

Uit de novembertelling blijkt dat het aantal melkveebedrijven is geslonken tot 54.787. Dit komt neer op een daling van 4,4%, ofwel een krimp van 2.535 bedrijven. Het aantal melkkoeien is ook flink gedaald en toont een krimp van 88.694 (-2,3%) tot 3,83 miljoen. Naast de krimp van de melkveestapel daalt ook het aantal varkens bij onze oosterburen sterk. Sinds 2015 laat de Duitse melkveestapel een afname zien. In dat jaar telde het land nog 4,2 miljoen melkkoeien en meer dan 60.000 melkveehouders. 

De krimp is ook duidelijk af te lezen aan de Duitse melkaanvoercijfers van de achterliggende maanden. Deze liggen behoorlijk lager dan in de aflopen maanden. Samen met de terugloop in andere Noordwest-Europese landen als Nederland zorgt dit voor krapte - en daarmee hoge prijzen - op de zuivelmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox