Melkveehouderij 2021

koeienstal ligboxen

Nieuws Melk

Fosfaatrecht in laatste week toch weer het duurst

De handel in fosfaatrechten bereikt eind dit jaar toch nog een piek. In november was de handel vrij lauw en was de verwachting dat het nog te verhandelen volume in december wel eens tegen kon gaan vallen. De afgelopen weken is er echter behoorlijk wat handel gedaan voor hogere prijzen.
29 December 2021
stal melkveebedrijf koeien

Nieuws Melkveestapel

2.500 stoppers in Duitse melkveehouderij

Het aantal melkveehouders in Duitsland holt achteruit. In het afgelopen jaar hielden ruim 2.500 ondernemers het voorgezien, zo blijkt uit cijfers van statistiekdienst Destatis. Ook het aantal melkkoeien krimpt gestaag.
23 December 2021
koeien

Analyse Melk

Óók FrieslandCampina meldt zich in jacht op boer

Melk dreigt in Nederland een schaars goedje te worden en dat realiseert de verwerkende industrie zich maar al te goed. Veel verwerkers zijn daarom een charmeoffensief begonnen om melkveehouders aan zich te binden. Nu meldt ook FrieslandCampina zich in de strijd. Wat wil dit zeggen?
15 December 2021
melkveebedrijf koeien jongvee

Inside Sectorvisie melk

Rabobank: Stijging rente risico voor melkveehouder

De Nederlandse melkveehouderij redt het niet langer door zich enkel te focussen op een scherpe kostprijs. Nieuwe verdienmodellen zijn volgens de Rabobank noodzakelijk om de minimale marge van 3 cent per 100 kilo melk te behalen. Ook zal er voorzichter geïnvesteerd moeten worden.  
12 Oktober 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox