Foto-berlin.net / Shutterstock.com

Nieuws Politiek

Duitse landbouwminister wil hogere voedselprijzen

29 December 2021 - 2 reacties

De nieuwe Duitse landbouwminister, Cem Özdemir (foto), pleit voor hogere voedselprijzen. "Soms heb ik het gevoel dat goede motorolie belangrijker voor ons is dan goede slaolie. Voedsel mag geen luxegoed worden, maar de prijs moet de ecologische waarde sterker uitdrukken", aldus Özdemir in de Duitse krant Bild.

Özdemir kondigde bindende regelgeving aan om voedsel in Duitsland gezonder te maken. Hij beweert dat het Duitse eten over het algemeen ongezond is en dat daardoor 50% van de Duitsers overgewicht heeft. "De reden hiervoor is te veel suiker, vet en zout, vooral in afgewerkte eindproducten". De landbouwminister wil reclames voor producten met suiker gaan verbieden.

Geen 'rommelprijzen' voor voedsel
Cem Özdemir sprak zich hard uit tegen dumpprijzen voor voedsel. "Er mogen geen rommelprijzen meer zijn voor voedsel, ze drijven boerderijen in puin, bevorderen het uitsterven van soorten en vervuilen het klimaat. Daar wil ik verandering in brengen", aldus de minister. Hij wil dat mensen in Duitsland hun eten net zo waarderen als hun auto's. "Soms heb ik het gevoel dat goede motorolie voor ons belangrijker is dan goede slaolie. Eten zal waarschijnlijk geen luxegoed worden. Maar de prijs moet de ecologische waarde sterker uitdrukken."

Areaal biologisch naar 30%
De minister van Landbouw streeft er ook naar om het areaal biologisch geteelde groenten en fruit tegen 2030 uit te breiden van bijna 10 naar 30%. Ook moet de catering in openbare voorzieningen worden omgezet in regionale en biologisch geteelde producten. Cem Özdemir is sinds december 2021 minister van Landbouw. Hij is lid van de partij De Grünen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Henk. 31 December 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10895944/duitse-landbouwminister-wil-hogere-voedselprijzen]Duitse landbouwminister wil hogere voedselprijzen[/url]
Ik ben zeer nieuwsgierig hoe het zal vergaan in de Duitse Landbouw de komende jaren.! Maar tegelijkertijd vrees ik het ergste voor de Duitse Landbouw de komende jaren.! Vooral omdat ik zeer bang ben dat, Frans Timmerman, Cem Ozdemir, De Nederlandse minister van Landbouw, tezamen met de enorme vergrijzing in Frankrijk, wel eens kunnen zorgen voor enorme voedsel tekorten in de EEG.!? We zullen het zien, maar als we het gaan zien, dan is er geen redden meer aan, en zullen we een enorme hongersdood meemaken in de EEG.!
Abonnee
jaap 31 December 2021
laten we het hopen. misschien snappen ze het dan een beetje
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Politiek

‘Kweekvlees en plantaardig eiwit voor krimp veestapel'

Nieuws Politiek

Keijzer met stip favoriete premierskandidaat

Nieuws Melk

Ook Nieuw-Zeelandse boer heeft veranderingsmoeheid

Achtergrond Stikstofstemming

Boeren bashen en andere verkiezingsthema’s

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox