tanpanamanoob / Shutterstock.com

Nieuws FrieslandCampina

Private equity aast op zuivelmerk Friso

24 Januari 2022 - Wouter Baan

Het Canadese Bain Capital en de Amerikaanse Carlyle Group worden genoemd als mogelijke kopers voor Friso, het zuivelmerk van FrieslandCampina. Ook een Chinese zuivelproducent wordt als geïnteresseerde genoemd.

De verkoopplannen omtrent Friso spelen al langer. Een jaar geleden werd het al eens gesuggereerd en eind vorig jaar staken de geluiden opnieuw de kop op. FrieslandCampina wil de geruchten niet bevestigen, maar geeft wel aan de strategische opties omtrent Friso te onderzoeken.

Private equity
Nu meldt Bloomberg - op basis van anonieme bronnen - dat er interesse is van diverse private equity-bedrijven. Onder andere Het Canadese Bain Capital en de Amerikaanse Carlyle Group zouden serieus interesse hebben. Ook Baring Private Equity Asia wordt als mogelijke koper genoemd. Opvallend is ook dat Shijiazhuang Junlebao Dairy als kandidaat komt bovendrijven. Dit is een grote zuivelproducent uit China, waarvan de aandelen in handen zijn van een private equity-maatschappij.

FrieslandCampina heeft naar verluidt zakenbank JP Morgan in de arm geslagen om de verkoop te begeleiden. De waarde van Friso wordt geraamd op een slordige $2 miljard.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

FrieslandCampina tikt meer duurzame melk af

Nieuws Melk

FrieslandCampina rolt loper verder uit voor boer

Nieuws Melk

Opnieuw verlies in Nigeria voor FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina bundelt klimaatvoorlopers

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden