tanpanamanoob / Shutterstock.com

Nieuws FrieslandCampina

Private equity aast op zuivelmerk Friso

24 Januari 2022

Het Canadese Bain Capital en de Amerikaanse Carlyle Group worden genoemd als mogelijke kopers voor Friso, het zuivelmerk van FrieslandCampina. Ook een Chinese zuivelproducent wordt als geïnteresseerde genoemd.

De verkoopplannen omtrent Friso spelen al langer. Een jaar geleden werd het al eens gesuggereerd en eind vorig jaar staken de geluiden opnieuw de kop op. FrieslandCampina wil de geruchten niet bevestigen, maar geeft wel aan de strategische opties omtrent Friso te onderzoeken.

Private equity
Nu meldt Bloomberg - op basis van anonieme bronnen - dat er interesse is van diverse private equity-bedrijven. Onder andere Het Canadese Bain Capital en de Amerikaanse Carlyle Group zouden serieus interesse hebben. Ook Baring Private Equity Asia wordt als mogelijke koper genoemd. Opvallend is ook dat Shijiazhuang Junlebao Dairy als kandidaat komt bovendrijven. Dit is een grote zuivelproducent uit China, waarvan de aandelen in handen zijn van een private equity-maatschappij.

FrieslandCampina heeft naar verluidt zakenbank JP Morgan in de arm geslagen om de verkoop te begeleiden. De waarde van Friso wordt geraamd op een slordige $2 miljard.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws FrieslandCampina

Aziaten bieden op zuivelmerk Friso

Analyse melk

Babyvoeding-sale dreigt bij grote voedingsconcerns

Nieuws FrieslandCampina

Opnieuw geruchten over verkoop Friso

Analyse Zuivel

Melktekort bij Jumbo is uitstekende PR sector

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief