Friso

FrieslandCampina Agrifoto2

Nieuws FrieslandCampina

Aziaten bieden op zuivelmerk Friso

Het verkoopproces van Friso lijkt in sneller vaarwater te komen. Persbureau Bloomberg meldt dat meerdere partijen inmiddels hebben geboden op het babypoedermerk van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Vooral in China ligt Friso goed in de markt.
7 Maart 2022
FrieslandCampina melkpoeder kindervoeding

Analyse melk

Babyvoeding-sale dreigt bij grote voedingsconcerns

Het wordt dringen op de markt voor kindervoedingbedrijven. Na FrieslandCampina met Friso, zet ook Reckitt-Benkiser de divisie kindervoeding in de verkoop. Dat gebeurt niet met zoveel woorden, want zo gaat dat niet in die wereld, maar zakenbanken laten het nieuws rondgaan.
10 Februari 2022
FrieslandCampina melkpoeder kindervoeding

Nieuws FrieslandCampina

Private equity aast op zuivelmerk Friso

Het Canadese Bain Capital en de Amerikaanse Carlyle Group worden genoemd als mogelijke kopers voor Friso, het zuivelmerk van FrieslandCampina. Ook een Chinese zuivelproduct wordt als geïnteresseerde genoemd.
24 Januari 2022
FrieslandCampina waterstof

Nieuws FrieslandCampina

Opnieuw geruchten over verkoop Friso

Opnieuw zijn er geruchten dat FrieslandCampina het merk Friso wil afstoten. Dat meldt Reuters op basis van bronnen. Begin dit jaar zongen deze geluiden ook al rond, maar toen werd dit nog stellig ontkracht.
22 December 2021
zuivel supermarkt china zuivelconsumptie

Nieuws Internationale zuivelmarkt

Chinese Yili meest waardevolle zuivelmerk

Het Chinese zuivelmerk Yili heeft Danone van de troon gestoten in de 'overall Brand Finance Food 50 2020 ranking' van adviesbureau Brand Finance. De waarde van het bedrijf steeg over 2020 met 13%. Nederland staat in de top 50 op nummer 4 met Friso, het kinder- en babyvoedingmerk van FrieslandCampina.
21 September 2020
melkveebedrijf koeien china

Nieuws Azië

FrieslandCampina ziet uitdagingen voor Friso

Friso Gold, het Aziatische babyvoedingsmerk van coöperatie FrieslandCampina, heeft een uitdagend halfjaar achter de rug. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van het bedrijf. De omzet toont een daling, al ligt de brutowinst wel iets hoger dan over de eerste helft van 2018.
26 September 2019
TrackEasy Frisio

Interview Job Westerhof

'TrackEasy is schot in roos voor FrieslandCampina'

Begin augustus lanceerde zuivelcoöperatie FrieslandCampina in Hong Kong de campagne rond TrackEasy. Job Westerhof uit Wachtum (Drenthe) is 1 van de 10 leden-melkveehouders die de Aziatische consument, door middel van een QR-code, een kijkje geeft op zijn melkveebedrijf.  
9 Augustus 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief