JHVEPhoto / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Saputo moderniseert én sluit zuivelfabrieken

9 Februari 2022 - Klaas van der Horst

De Canadese zuivelreus Saputo trekt een bedrag van bijna €150 miljoen uit om een aantal fabrieken in de VS en Australië te moderniseren en uitbreiden. Ook wil het andere vestigingen sluiten. Doel van dit alles is om een sterkere positie te krijgen in het supermarktschap en dus beter te kunnen concurreren.

De te moderniseren fabrieken staan in Californië en Wisconsin en zullen vanaf het vierde kwartaal van dit jaar voor 24 maanden in ombouw gaan. Volgend jaar wil het daarnaast een fabriek in Tulare, Californië sluiten. In Australië wil Saputo twee fabrieken gaan 'stroomlijnen', ofwel gaan afslanken. Daarbij zal een beperkt aantal banen verdwijnen, zo meldt de onderneming.

Investeringen, maar ook besparingen
De hele operatie zal ook besparingen opleveren. Vanaf volgend jaar zal het voordeel daardoor geleidelijk oplopen tot een bruto bedrag van €98 miljoen, zo wordt gemeld.

wensld
Vorig jaar kocht Saputo het Britse Wensleydale Cheese.

Saputo is een van de tien grootste zuivelbedrijven ter wereld en heeft in de afgelopen jaren een forse expansie laten zien. Het bedrijf is begonnen in Canada, maar spreidde de vleugels daarna uit naar de vs, waar het inmiddels groter is dan in eigen land, vooral met kaasproducten. Daarna kocht het bedrijven bij in onder meer Australië en ook het Verenigd Koninkrijk. 

Vorig jaar bedroeg de omzet van het beursgenoteerde bedrijf ruim €12,5 miljard en behaalde het een netto winst van €548 miljoen. Saputo is een belangrijke kaasproducent, maar is ook actief in de afzet van verse zuivel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Achtergrond melk

Duitse melkveehouders missen begrip voor positie

Nieuws Melk

Rabobank voorziet betere marge voor melkveehouder

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden