Shutterstock

Nieuws Melk

Zuivelhandelsplatform DAO in Nieuw-Zeelandse handen

11 Februari 2022 - Klaas van der Horst

Digitaal zuivelhandelsplatform DAO.EU wordt volledig overgenomen door het Nieuw-Zeelandse NUI markets. DAO is in 2017 opgezet vanuit Trigona Dairy Trade, met een softwarelicentie van NUI. Beide partijen hopen dat de stap een aanzet zal zijn voor verdere expansie van DAO.

Zuivelproducenten en handelaren kunnen allerlei zuivelgrondstoffen aanbieden en kopen op het handelsplatform. Er is een voortdurend aanbod van producten.

Tenders nieuwe ontwikkeling
De laatste tijd zijn daar tenders bijgekomen, met grotere volumes product. Eind vorig jaar was er een succesvolle grote tender van 1.200 ton Gouda van Flanders Milk. Deze week was er opnieuw een succesvolle tender, waarbij 700 ton Cheddar curd van Schreiber Foods tegen scherpe prijzen werd verkocht. Dit soort tenders zullen er de komende tijd meer komen, stelt DAO.

Nog verdere scheiding
Per eind 2021 had DAO 92 actief handelende deelnemers op het platform. Het hoopt er de komende tijd meer bij te werven. De overname door NUI zou daarbij kunnen helpen, omdat DAO.EU straks voor 100% los komt te staan van Trigona Dairy Trade, stelt Rik Loeters, directeur van Trigona. Ondanks dat er al een strikte scheiding was tussen de activiteiten van Trigona en DAO, werd het eigenaarschap door sommige partijen misschien toch als belemmerend ervaren, geeft hij aan.

NUI heeft ook voor andere partijen digitale platforms ontwikkeld. De overname wordt van kracht per 1 april.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden