Zuivelindustrie

melk melken melkveebedrijf

Nieuws melk

EU: Koemonitor voldoet niet voor wettelijke regels

De Europese Commissie heeft Nederland een tik op de vingers gegeven vanwege onvoldoende onafhankelijkheid bij het zuiveltoezicht op de boerderij. De bestaande regelingen bieden te weinig waarborgen tegen belangenverstrengeling bij controlerende dierenartsen.
29 April 2022
Pakistan

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina-dochter in Pakistan zet meer om

Engro Foods, het Pakistaanse dochterbedrijf van FrieslandCampina, heeft een goed eerste kwartaal gehad. Het bedrijf draaide ruim 20% meer omzet van in dezelfde periode vorig jaar en zag de winst gerekend in rupee's nog meer stijgen. In euro's uitgedrukt is het een ander verhaal.
22 April 2022
FrieslandCampina waterstof

Analyse melk

Kan FrieslandCampina met lagere instap leden winnen?

FrieslandCampina wil weer aantrekkelijker worden voor nieuwe toetreders, zo maakte de nieuwe coöperatievoorzitter Siebren Attema bekend bij de start van de jongste serie ledenbijeenkomsten. Daarom moet de financiële barricade die de deur nu nog barricadeert, sterk worden verlaagd.
21 April 2022
Arla Foods

Nieuws Melk

Arla wil CO2-arme melk beter belonen

Arla wil haar leden meer gaan betalen voor CO2-arme melk. Het is idee is dat, hoe minder CO2-wordt uitgestoten, hoe meer premie Arla betaalt. Een gedetailleerd plan is volop in ontwikkeling.
19 April 2022
zuivel Royal A-ware belgie Olympia

Nieuws melk

A-ware neemt Belgisch familiebedrijf Olympia over

Royal A-ware krijgt nog iets steviger voet aan de grond in België dankzij een verregaande samenwerking met Olympia, ook een familiebedrijf. A-ware zal alle aandelen overnemen, op voorwaarde van goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA).
19 April 2022
zuivel FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina steekt 1,5 miljard in CO2-reductie

FrieslandCampina wil de uitstoot van broeikasgassen tot 2030 sterk beperken en in 2050 klimaatneutraal zijn. Voor de periode tot ongeveer 2030 wil zij daarvoor €1,5 miljard investeren, door onder meer elektrificatie van productieprocessen, verdere verduurzaming bij de leden en ook een veel duurzamere inkoop.
14 April 2022
melk melken melkrobot

Achtergrond melk

Melkprijs maart schiet omhoog in Nederland

Vergeleken met het zuinige plusje van februari schoot de gemiddelde gangbare melkprijs in maart als een pijl omhoog. Voor april lijkt het weer iets kalmer te gaan. 
13 April 2022
Ausnutria

Nieuws Jaarcijfers 2021

Ausnutria ziet resultaat iets kalmer toenemen

Producent van kindervoeding Ausnutria heeft een omzetgroei gerealiseerd van ruim 11%. De brutowinst steeg nog harder. De onderneming groeit qua afzet vooral door in China en behaalt daar stevige winstmarges. Risico's moeten ondertussen goed worden gemanaged.
31 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox