Zuivelhandel

export containers

Nieuws Zuivel

2021 was iets moeilijker voor Hoogwegt en Numidia

De zuivelhandelaren Hoogwegt en Numidia, de qua grootte nummers 1 en 3 in de sector, hebben het vorig jaar iets moeilijker gehad dan in 2020. Bij de één daalde de omzet, bij de ander steeg die, maar beide rapporteerden een lager resultaat.
6 Mei 2022
Frank van Stipdonk Interfood

Interview Frank van Stipdonk

'Zuivelmarkt voor iedereen op onbekend terrein'

Niemand die actief is op de zuivelmarkt, en in wezen op de hele agrarische grondstoffenmarkt, heeft meegemaakt wat daar nu gebeurt. Ook de ouwe rotten hebben er geen ervaring mee. Bijna alle bekende ijkpunten lijken opeens relatief. Frank van Stipdonk, CEO van zuivelhandel Interfood en voorzitter van Eucolait, de Europese koepelorganisatie van zuivelhandelaren, speelt de vraag over een visie op de huidige markt daarom gelijk weer terug.
14 Maart 2022
koeien Polen

Analyse Melk

Groeiende Poolse melkplas vindt gretig aftrek

Nadat de Poolse melkproductie afgelopen zomer een tijd rond het niveau van één jaar eerder schommelde, is de melkaanvoer afgelopen maanden weer opgevoerd. Hiermee is de stijgende trend hervat. Het groeiende Poolse aanbod wordt daarnaast gretig door de markt afgenomen.
9 Maart 2022
zuivel kaas

Nieuws Melk

Zuivelhandelsplatform DAO in Nieuw-Zeelandse handen

Digitaal zuivelhandelsplatform DAO.EU wordt volledig overgenomen door het Nieuw-Zeelandse NUI markets. DAO is in 2017 opgezet vanuit Trigona Dairy, met een softwarelicentie van NUI. Beide partijen hopen dat de stap een aanzet zal zijn voor verdere expansie van DAO.
11 Februari 2022
melk foodbusiness

Inside Melk

Sterke vraag trekt zuivelmarkt omhoog

De zuivelprijzen op de Noordwest-Europese markt blijven stijgen. Bij enkele vloeibare producten zelfs versneld. De DCA-zuivelnoteringen stijgen verder.
2 September 2021
FrieslandCampina melktransport

Nieuws Import

Zuivelhandel ziet daling Britse invoer uit EU

De zuivelhandel tussen de EU en het VK loopt sinds de Brexit al niet optimaal, maar dreigt volgens handelsorganisatie Eucolait de komende maanden nog moeizamer te gaan verlopen.
1 September 2021
MilkWays

Nieuws Milkways

Met vloeibare melk de wereldmarkt op

Het Nederlandse bedrijf Milkways heeft een manier gevonden om vloeibare melk over langere afstand te transporteren. Op deze manier kunnen landen, waar de melkproductie klimatologisch gezien niet efficiënt is, toch toegang krijgen tot verse melk. 'Het klimaat is hierbij gebaat.'
7 Januari 2021
boter

Nieuws Zuivel

Vandersterre stapt in boter en melkpoederhandel

Kaashandelaar Vandersterre uit Bodegraven gaat naast kaas ook in zuivelingrediënten handelen onder de naam 'Vandersterre Ingredients'. Met deze nieuwe tak wil de kaashandelaar zich toeleggen op de marketing en distributie van zuivelgrondstoffen in de business-to-business markt.  
1 December 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox