FrieslandCampina

Nieuws coöperatie

Wunnekink verbaast over ophef kostenvergoeding

25 Februari 2022 - Klaas van der Horst

Edwin Wunnekink, oud-voorzitter van FrieslandCampina, is verbaasd over de ophef die er onder een reeks leden van de coöperatie is ontstaan over zijn kostenvergoeding bij zijn vertek. Maar dat er iets over in het jaarverslag staat, vindt hij prima.

Wunnekink stapte na een roerige periode in september vorig jaar op als voorzitter. Hij bekleedde deze post toen slechts enkele maanden. "Ik heb niets te verbergen," zegt Wunnekink. Het gaat om €65.000 voor de kosten die ik heb gemaakt voor een medewerker en nog een paar zaken, zoals belasting." De kostenvergoeding was aanleiding voor een aantal leden om een discussie te starten op Melkweb, de website voor de leden van FrieslandCampina. Betoogd werd dat een voorzitter met een jaarlijkse vergoeding van zo'n €230.000 al dik genoeg wordt betaald. 

Wunnekink ziet de vergoeding als onderdeel van een normale afwikkeling van zaken. "En, waar gaat de ophef over? Als je ziet wat in andere gevallen aan betalingen worden gedaan..." Geruchten als zou er ook nog een juridische procedure lopen tussen de oud-bestuurder en FrieslandCampina, verwijst Wunnekink naar het rijk der fabelen. We hebben dit afgehandeld en als het klaar is, is het klaar."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina bundelt klimaatvoorlopers

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden